GÜNDEM Haber Girişi : 04 Ocak 2019 00:08

Nasıl Malta vatandaşı olunur? Nasıl başvuru yapılır? Malta vatandaşlık şartları 2019!

Nasıl Malta vatandaşı olunur? Nasıl başvuru yapılır? Malta vatandaşlık şartları 2019!
Nasıl Malta vatandaşı olunur? Sabancı ailesinin tüm fertlerinin Malta vatandaşlığına geçmesinin ardından internette Malta vatandaşlığına yoğun bir talep oluştu. Nasıl Malta vatandaşı olunur, 2019 Malta vatandaşlık şartları nelerdir, nasıl başvuru yapılır,

Çeşitli ülkelerden 3 bin kişinin yer aldığı listede Sabancı ailesinden birçok isim var” diyen Güngör şöyle devam etti:

“Sabancı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanvekili ünlü işadamı Erol Sabancı'nın kızları Çiğdem Sabancı Bilen ve Suzan Sabancı Dinçer listenin en popüler olanları… Listede ayrıca Suzan Sabancı Dinçer'in çocukları Ceyda Sabancı Dinçer ve Haluk Akay Sabancı Dinçer ile Çiğdem Sabancı Bilen'in eşi Faruk Bilen ve iki çocuğu da (Gözdem ve Gizem Bilen) var. Forbes'a göre, Çiğdem Sabancı Bilen'in serveti 1.2 milyar dolar, Suzan Sabancı Dinçer'inki ise 1 milyar doların üzerinde...

 Malta'dan vatandaşlık alanlar arasında Sabancı ailesinden sadece Erol Sabancı'nın kızları yer almıyor. Sabancı kardeşlerin üç numarası olan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Sabancı'nın torunları Can Köseoğlu, Kazım Köseoğlu, Zeynep Köseoğlu, Irmak Köseoğlu da 2014'te AB'ye giren ülkeden vatandaşlık alanlar arasında…”

REKORTMEN AVUKAT DA LİSTEYE GİRMİŞ!

Dilek Güngör, “Türkiye'deki kazancıyla 2017'de gelir vergisi rekortmenleri arasına 10'uncu sıradan yerleşen, Twitter'ın da avukatlığını yapan Gönenç Gürkaynak ile avukat eşi Serra Ayşe Başoğlu Gürkaynak'ın da listede yer alması dikkat çekti” diyerek yazısını şöyle noktaladı:

KURUKAHVECİLER DE MALTA'YI SEÇTİ

“Kurukahveci Mehmet Efendi adıyla bilinen kahvesiyle marka yaratan Akyürek Pazarlama'nın sahipleri Hulusi Kurukahveci, Nezlihan Akyürek Kurukahveci, Hulusi Doruk Kurukahveci de vatandaşlık için Malta'yı seçen Türkler arasında.

ABDİ İBRAHİM DE VATANDAŞ OLDU

Malta'dan vatandaşlık alan iş adamları sadece Sabancılar'la sınırlı değil. Abdi İbrahim'in patronu Nezih Barut, kardeşi Nesrin Esirtgen ve oğlu İbrahim Barut, Orta Anadolu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Karamancı, Reha Tekstil'in sahibi Mehmet Reha Demirdağ, Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal gibi isimler de listede yer alıyor.”

PEKİ NASIL MALTA VATANDAŞI OLUNUR?

Malta, yatırım ile vatandaşlık vermek, Malta vatandaşlık satıyor ya da Malta vatandaşlığı kaç para ifadeleri ile bütünleşmiş bir ülke olsa da aslında bu söylemleri geride bırakacak güzelliklere sahip, refah düzeyi yüksek bir Avrupa ülkesidir.

Malta vatandaşlığı 2017 yılında bir rağbet görmüştü ki bu ilgi hala devam ediyor. Malta vatandaşlığı 2018 yılında da bundan sonraki yıllarda da öğrencilerin, iş adamlarının ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Malta vatandaşlığı almak için birden fazla sebebiniz var. Eğer bir Avrupa ülkesinde vatandaş olmak istiyorsanız ve Avrupa Birliği fırsatlarından yararlanmak istiyorsanız; maddi imkanınız da yeterli ise Malta vatandaşlığını Malta’da yatırım yoluyla düşünebilirsiniz. Ancak burada bahsedilen yatırım, düşük bütçeli sıradan bir yatırım değildir.

Yatırımla vatandaşlık programında belirlenen yüksek tutarları karşılamanız gerekiyor.
Malta vatandaşı olmak ülkenin fiziki coğrafi özellikleri yanı sıra birçok güzel özelliği var. malta vatandaşlık şartları 2019

MALTA VATANDAŞLIĞINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Muhteşem bir iklim, masmavi kıyılar tek başına yeterli olabilirken; Malta’nın ayrıca suç oranının çok düşük olması, hukuk sisteminin güçlü olması, ilgili ve sevgi dolu bir toplumu, demokratik sistemin tam anlamıyla uygulanıyor olması gibi birçok özelliği vardır

Avrupa Birliği ülkelerinden biri olması önemli bir avantaj çünkü vatandaş olduğunuzda Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz girme hakkına da sahip olacaksınız.

Malta vatandaşlığı için belirlenen şartlar, başvuru türüne göre değişiklik gösterebiliyor. Hali hazırda Malta olmanız ya da başka bir ülkede olmanız; Malta’da çalışıyor ya da işsiz olmanız, eğitim almanız gibi birçok detaya göre farklı şartlar sunulabiliyor. Nasıl Malta vatandaşı olunur?

MALTA VATANDAŞLIĞINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Malta vatandaşlığına başvuru yapabilmek için öncelikle 18 yaşında olmanız gerekiyor. Eğer 18 yaşından küçükseniz ve eğitim amacıyla ülkeye gidip vatandaşlık alma niyetiniz varsa aile büyükleri, yasal varisler başvuru sırasında yanınızda olması gerekiyor.

Yasal geçmişinizin temiz olması başvuru şartları içinde en önemlilerinden çünkü Malta düşük suç oranı çizgisini bozmak istemiyor. Malta oturma izni ile ülkede yasal olarak bulunan kişiler, 5 yıl boyunca ülkede yaşadıktan sonra yatırım yaparak vatandaşlık başvurusunda bulunabilirler.

Malta vatandaşlık şartları 2018 ve sonraki yıllarda değişiklik yapmak üzere yeniden belirlenebilir. Bu nedenle güncel durum için konsolosluk ya da elçilik ile iletişime geçmelisiniz.

Başvuru durumuna göre ilave şartlarda örneğin yatırım yoluyla başvuru yapacaksanız; 12 Malta’da oturum, yatırım için gerekli minimum miktarı sağlama gibi şartları yerine getirmelisiniz. Nasıl Malta vatandaşı olunur?

Evlilik başvurularında, yetkililer evlilik gerçekleştikten sonra belirli bir süre, oturma izni dahilinde Malta’da oturum yapılmış olmasını belirtmektedir.

Malta vatandaşlığına başvuru yapmak için başvuru türünüze göre çeşitli belgeler hazırlamanız gerekir. malta vatandaşlık şartları 2019

Başvuru yapan herkesin pasaportu ve pasaport sayfalarının kopyası, adli sicil kaydını gösteren belgesi, nüfus kayıt belgeleri, ailecek başvuru yapacaklarda tüm aile bireylerine ait nüfus kayıt belgeleri, vatandaşlık başvuru formu başvuru dosyasında bulunmalıdır.

Başvuru dosyanıza fotoğraflarınızı da ilave etmeyi unutmamalısınız.

Malta, uygun şartlar sağlandığında çifte vatandaşlık için izin vermektedir. Hali hazırda vatandaşı olduğunuz ülke de çifte vatandaşlığa izin veriyorsa her iki ülkeden aldığınız vatandaşlıkla, çifte vatandaş olarak yaşamaya devam edebilirsiniz.

MALTA VATANDAŞLIK ŞARTLARI 2019! 

Çifte vatandaşlıkta da Malta’nın vatandaşlarına sunduğu her imkandan faydalanabilirsiniz.
En kolay hangi ülkenin vatandaşı olunur sorusunun yanıtlarından birisi de Malta olabilir. Malta’dan vatandaşlık almak için en kolay yol tabi ki yatırım yapmaktadır.

Maddi imkanınız buna izin veriyorsa hemen başvurulara başlayabilirsiniz. Bunun dışında evlilik, eğitim, iş, aile bağı gibi durumlarda da vatandaşlık başvurusu yapmanız uygundur. nasıl başvuru yapılır?

Evlilik ile Malta Vatandaşlığı

Malta vatandaşı olan biriyle evlendiğiniz taktirde ülkeden oturma izni alarak yaşamaya başlayabilirsiniz. Evliliğinizi yetkililere ispat edebilirseniz; 5 yıl beklemeden vatandaşlık alma şansınız bile var.

Malta’da evliliğiniz üzerine görüşmeler, ziyaretler yapılabilir. Evlilik yoluyla vatandaşlık başvurusu yapacak olanlar evlilik belgesini, çiftlerin her birinin nüfus bilgilerini başvuru dosyasına eklemesi gerekir.

Yatırım Yoluyla Malta Vatandaşlığı
Yatırım yoluyla Malta vatandaşlığı oldukça maliyetli bir süreci kapsıyor. Yatırım için öncelikle 650 bin Euro değerinde Malta Ekonomik ve Sosyal Kalkına fonu için katkıda bulunmalısınız. Bu temel şarttır ve devamın dilediğiniz bir yatırım türünü tercih edebiliyorsunuz. Bunun üzerine isterseniz; en az 350 bin Euro değerinde gayrimenkul alabilirsiniz ya da hükümete ait tahvillere 150 bin Euro değerinde yatırım yapabilirsiniz.

Aile ile başvurularda ise kişi başına ekstra ücretler ödemeniz gerekiyor.

Aile Bağı ile Malta Vatandaşlığı
Ebeveynlerinden biri Malta vatandaşı olan, Malta’da doğan çocuklar Malta vatandaşlığı alabilirler.

Çifte vatandaşlık alma şansları da vardır ama dilerlerse 18 yaşında kendi kararlarını da uygulayabilirler. Bu tür bir vatandaşlık başvurusu için aile bağını ispat eden belgeler, doğum bölgesi, çocuğun nüfus kayıt bilgileri dosyaya eklenmelidir. Malta vatandaşlığına nasıl başvuru yapılır?

Eğitim veya İş Yoluyla Malta Vatandaşlığı
Malta’da istihdam açığı olan yerlerden bir iş fırsatı yakalarsanız; çalışma ve oturma iznini alıp ülkede çalışmaya başlarsanız; vatandaşlığa giden yolu açmış olursunuz.

Çalışmaya başlayan kişi 6 aylık bir süre içinde, Malta’da en az 100 bin Euro değerinde yatırım yapmalıdır. Bu şekilde 5 yıl kesintisiz oturma izni ile Malta’da yaşadıktan sonra vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz.

Eğitim için aynı şekilde 5 yılı ülkede eğitim alarak geçirdikten sonra iş bulabilir ve çalışma izni alarak çalışmaya başlayabilirsiniz. Yine belirli bir süre içinde yatırımınızı yapıp vatandaşlık talebinde bulunabilirsiniz.

Malta sınırları içinde bulunup vatandaşlık için başvuru yapacak olanlar göçmenlik işleriyle ilgilenen kurumlara danışabilirler.

Başka ülkelerden ilk adım atacak olan kişiler öncelikle vize alarak ülkeye gitmelidir. Vize için konsolosluk ya da elçilikle görüşme sağlanabilir.

NASIL MALTA VATANDAŞI OLUNUR?

Malta sınırları içinde yapılan vatandaşlık başvurusu için başlangıçtan sonuçlanma aşamasına kadar geçen süre 2 yıl devam etmektedir.

Başvuruya hazırlık 2 ay, değerlendirme süreci 3-4 ay, yatırımla ilgili işlemlerin yapılması 6-7 ay, vatandaşlık sertifikasının kişinin eline ulaşması 11 ay kadar sürmektedir.

Başvuru türüne göre sürelerde değişiklik olması mümkündür. Örneğin evlilik, doğum gibi durumlarda yapılan başvurular daha hızlı sonuçlanabilir. Elbette ilgili kurumun yoğunluk durumu da süreci etkileyecektir. 2019 malta vatandaşlığı kaç para?

Başvurunun sonuçlanması 1-2 yıl civarında sürerken muhtemelen siz hazırlıklarla meşgul olacaksınız ki vatandaşlık almak oldukça kapsamlı ve yorucu işleri kapsıyor.

Başvurunuzun değerlendirmesi bittiğinde eğer daha ikinci aşamada yani ilk denetim aşamasında reddedilmiş olursanız süreç 6 ay gibi bir sürede tamamlanmış olacaktır. Eğer denetimi geçerseniz belirtilen süreyi beklemeniz gerekiyor.

Başvurunuz olumlu sonuçlanmışsa taşınma, ayrılacağınız ülkedeki yasal prosedürler için hazırlıkları yapmaya başlayabilir; ülkeden çıkış için harekete geçebilirsiniz.

Olumlu ya da olumsuz sonuçlansa da tarafınıza mutlaka bilgi verilecektir. Başvurunuz olumsuz sonuçlanmışsa; reddedilme sebebinize bakarak yeniden başvuru yapmanız gerekiyor mu inceleyin.

Kesin olarak reddedilmişseniz; düzeltilemeyecek, değiştirilemeyecek bir durumdan başvurunuz reddedilmişse yeniden başvurmanız anlamsız olacaktır. Bu tür durumlarda yeniden başvuru yapılsa bile büyük olasılıkla reddedilmekte ya da başvuru yetkililer tarafından hiç kabul edilmemektedir

Kaynak :Süper Haber

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.