NORVEÇ HABERLERİ Norge Haber Girişi : 20 Ekim 2015 03:20

Nobel'den Erdoğan'a sert yanıt: 'Hiç kimseden talimat almayız'

Nobel'den Erdoğan'a  sert yanıt: 'Hiç kimseden talimat almayız'
Nobel'den Erdoğan'a sert yanıt: 'Hiç kimseden talimat almayız' Erdoğan'ın, Nobel Barış Ödülü'nün sipariş üzerine verildiği iddiasına Nobel Komitesi'nden yanıt geldi.

Norveç Nobel Enstitüsü Direktörü Olav Njølstad, yaptığı yazılı açıklamada, komitenin siyasi olarak hiçbir yere bağlı olmadığını vurguladı. Nobel Komitesi'nin, Nobel Barış Ödülü'nün kime verileceği konusunda da hiç kimseden herhangi bir talimat almadığını ifade eden Olav Njølstad "Bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki söylemleri yanlış." ifadelerini kullandı.

Barış ödülünü veren Noreç Noble Komitesi'ne bağlı Norveç Nobel Enstitüsü, ödülün hangi kişi ya da kuruluşlara verileceği konusunda komiteye destek veriyor ve Oslo'daki ödül törenini organize ediyor.

"Verilen kararlara ilişkin yapılan 'şahsi' yorumlara cevap vermiyoruz." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Grand Tarabya Otel'de geçtiğimiz hafta düzenlenen W20 Zirvesi açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Çünkü Nobel de siyasi. Çünkü Nobel ödüllerinin nasıl verildiğini zaten çoğunuz biliyorsunuz. Sipariş üzerine Nobel ödülü veriliyor." demişti. 



Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuşan Erdoğan, "Nobel diyoruz değil mi? Nobel kararlarını objektif mi veriyor? Asla. Bunları görüyoruz." demişti.

Nobel Komitesi, Norveç Meclisi tarafından seçilen 5 kişiden oluşuyor. Yaklaşık 112 yıldır verilen Nobel Barış Ödülü'ne bugüne kadar 86 erkek aktivist, 15 kadın aktivist ve 24 organizasyon layık görüldü.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.