NORVEÇ HABERLERİ Norge Haber Girişi : 30 Mart 2016 23:02

NORVEÇ BAŞBAKANI TERÖR KURBANLARI ANISINA MUM YAKTI

NORVEÇ BAŞBAKANI TERÖR KURBANLARI ANISINA MUM YAKTI
Oslo'da 14 Ağustos komitesi tarafından organize edilen terör olaylarında yaşamını yitirenler için Kızılhaç(Norges Røde Kors) binasında toplantı yapıldı.
Oslo'da 14 Ağustos komitesi tarafından organize edilen terör olaylarında yaşamını yitirenler için Kızılhaç binasında toplantı yapıldı.Konuşmacılar Başbakan SOLBERG,Norveç Kızılhaçı Genel Başkanı Sven Mollekleiv,14 Ağustos komitesi başkanı Aamir Javed Sheikh,ve çeşitli ülkelerin büyükelçileri katıldılar.Yaşamlarını yitiren terör kurbanlarının anısına mumlar yakıldı.

Bu Paskalya başında Brüksel'de terör saldırısı ile başladı . Sonra Bağdat'ta çarptı . Bir intihar bombacısı önce Lahore, Pakistan bir park saldırdı. Buna ek olarak , son haftalarda Türkiye'de de terör saldırıları olmuştur .
Ve buna elave olarak dünyayı etkisi altına almış. Ve burada Osloda çokları ilgileniyor ve huzur içinde olmayan aileleri ve dostları vardır. Terör masum ve günahsız insanlara ve sivil topluma karşı yapılan bir eylemdir. Ve aynı zamanda bizim ortak demokrasi değerlerimizi hedef almıştır. Özgürlüğümüzü ve demokrasimizi hedefine alan bir eylemdir. Bizim taviz vermediğimiz değerleri hedefe alıyor. Öyle ki şiddeti ele alıp ve korku ve vahşet yaratmakla, terör olduğu şekilde kontrol altına alınmıyor. Teröristler söz kullanmıyorlar, onlar silah kullanarak korku yaratıyor ve bizi bir birimizden ayırmak istiyorlar . Hangi hedefe yapılırsa , yapılsın arkasında olan bir hedef var .
Yeteri kadar günahsız insanları etkilemek , günlük yaşamı bir birine vurmak ve  bize en değerli olan özgürlüğü kısıtlamaktır.
Avrupa Habere konuşan Başbakan Erna SOLBERG şunları söyledi.
Benim düşündüğüm kader son zamanlar çoklu kötü terör olayları olmakda sadece Türkiye değil, bunların benzerini Belçikada, Lahurda ve dünyanın başka yerlerindede görüyoruz.Halihazırda ortak bir tehlikenin altındayız. Bu terör organları tarafında ve amaç bizim günlük yaşamımızı etkisi altına almaktır. Kanalı bir poskenı izlemek çok üzücü bir olaydır hem Brukselde, Bağdad da ve Lahurda o yerlerde ki, her zaman terör olayları meydana geliyor. Çünki bunlar IŞIDin savaş alanında yer alıyorlar.

Statsminister Erna Solberg og flere ambassadører tente tirsdag kveld lys for å minnes terrorofre i Brussel, Pakistan, Tyrkia og Irak.



Vårt svar til terroristene er å være sammen, tenne lys og vise at humanitet og menneskeverd er verdier det egentlig handler om, og som vi vil verne om, innledet Sven Mollekleiv, president i Norges Røde Kors. 

Muharrem SEREN
Avrupa Haber
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.