NORVEÇ HABERLERİ Norge Haber Girişi : 15 Mayıs 2015 00:08

Norvec Oslo'da 30 Mayıs Cumartesi günü Barnevern'i protesto yürüyüşü

Norvec Oslo'da 30 Mayıs Cumartesi günü Barnevern'i protesto yürüyüşü
Norveçten değişik azınlıklardan bir çok gurup, tanınmış politikacılar ve avukatlar, medya, Çekyadan, Latviadan, Polonyadan temsilciler, ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de katılıyor.
30 Mayıs Cumartesi günü Barnevern'i protesto yürüyüşü var. Norveçten değişik azınlıklardan bir çok gurup, tanınmış politikacılar ve avukatlar, medya, Çekyadan, Latviadan, Polonyadan temsilciler, ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de katılıyor.

Önce  Østbanehallen´de "Tigeren"de saat 11:30'da toplanılacak. Ordan ellerine güllerini ve pankardlarına alanlar kortej halinde parlamentonun (Storting'in) önüne yürüyecekler, ve gülleri Storting'in önüne bırakacaklar. Sonra Storting'in önünde saat 15'e kadar konuşmalar olacak. Konuşmacılar arasında Marius Reikerås, Tomá? Zdechovský, Klomsæt, Siri Getz Sollie, Jan Myhre, Kathrine Haugen, Dr. M.Naci Akkök ve Morten Stordalen gibi isimler var.

Yürüyüş global. Sadece Türkiyeliler için de değil, sadece azınlıklar için de. Hem Norveçliler, hem de uluslararası örgütler de katılıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.