NORVEÇ HABERLERİ Norge Haber Girişi : 28 Ekim 2015 21:59

Norveç'de Ar-Ge iş sayısı, 2013-2014 yüzde on oranında arttı

Norveç'de Ar-Ge iş sayısı, 2013-2014 yüzde on oranında arttı
2014 2013 yılından itibaren yüzde on yani araştırma ve geliştirme işlerin sayısını artırdı. Araştırma ve geliştirme yatırım Konfederasyonu da yüzde on oranında artmış ve bu on yıl içinde en yüksek artıştır. Araştırma ve geliştirme teknolojisindeki yeni iş
2014 2013 yılından itibaren yüzde on yani araştırma ve geliştirme işlerin sayısını artırdı. Araştırma ve geliştirme yatırım Konfederasyonu da yüzde on oranında artmış ve bu on yıl içinde en yüksek artıştır. Araştırma ve geliştirme teknolojisindeki yeni iş yaratan ve işe Norveç'te yeniden yapılanma ve faaliyet Hükümet'in taahhüdünün önemli bir parçasıdır.

Araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) Hükümet çalışmaları 10-10-10 şekilde özetlenebilir:

    Ar-Ge iş sayısı, 2013-2014 yüzde on oranında arttı
    Ar-Ge özel sektörün kendi çabaları on oranında artış ve
    Bu on yıl içinde büyük artış olduğunu.

Iş Ar-Ge desteği için hak misiniz? Altında destek programları listesine bakın:

Özetle, bu Norveçli araştırma ve Norveç iş hem de iyi bir haber olduğunu ve yakın işbirliği sayesinde büyüme ve yeniliklere katkıda bulunabilir şirketler ve araştırma kurumları birçok dinamik fikirler olduğunu biliyorum. Daha önce ben bile sanayi ile yakın işbirliği içinde kimya sanayi araştırma ve malzeme teknolojisi ile çalıştı.

Araştırma politikasının temel zorluklardan biri ARGE yatırım daha şirketlerini teşvik etmektir Yarının işletmelerin kanıta dayalı olmalı ve bunlar giderek küreselleşen pazarda uluslararası rekabet amacıyla araştırma ve geliştirme yatırım gerekir.

Bu artış Norveç rekabeti güçlendirmek ve güvenli işyerleri oluşturmak için emek, aktivite ve yeniden Hükümet'in büyük yatırım, bir parçasıdır. Taslak bütçede 2016 için hoards düzeni için gerçekleştirilen vergi kredisi olmak üzere 2013 yılında daha endüstriyel araştırma ve yenilik 2,2 milyar daha fazla önerdi. Daha araştırma ve geliştirme işinde yeni ürünler ve yeni değer yaratma ve büyüme sağlamak hizmetler için temel oluşturur. Hükümet geniş tematik kısıtlamalar olmaksızın programları hizalanmış ve böylece fon için önemli bir rekabet vardır öncelik verir. Bu yardım değer yaratma ve sosyo-ekonomik etki için büyük potansiyeli olan projelere gider sağlamaya yardımcı olur.

Parlamento biz komitelerin karşısında iyi çalışır ve Sanayi Komitesi Muhafazakarlar benim iyi arkadaşım, Gunnar Gundersen gelecekte refah sağlamak için yapabileceğiniz en iyi şey için emelleri ile işletmeler vurur olduğunu hedeflenen önlemler aracılığıyla değer yaratılmasını teşvik etmek olduğunu söylüyor uluslararası alanda rekabet edebilir ürün ve hizmetler geliştiriyoruz. Biz de ticari istismar edilebilecek araştırma sonuçlarına dayalı yeni şirketlerin kurulmasını kolaylaştırmak gerekir.

İşte Ar-Ge hükümetin öncelikleri şunlardır:

    Araştırma Konseyi NFDs bütçesi üzerinde 205.700.000 kron nominal artış alacak. Genel Araştırmalar 2016 yılında NFD yaklaşık 2,26 milyar alırsınız.
    Kullanıcı odaklı Yenilik (BIA) NOK 100 milyon artış olacak. Bu 10 milyon. NOK Idelab ayırdı. Idelab yeni fikirler, teknoloji ve farklı sektörler arasındaki uzmanlık transferi kolaylaştırarak yeniliği teşvik etmek için bir girişimdir.
    Daha fazla girişimci ortaya koymak ve yeni işletmelerin başarı 90 milyon toplam sahip (araştırma-tabanlı inovasyon programı) 2020 YENİLEME güçlendirmek için önerilen olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi üzerinde 15 milyon. Bu, öğrencinin girişimciliği teşvik ve girişimci olmak için öğrenciler ve arkadaşlarının motive etmek 25 milyon kron ayırdı.
    Bu 10 milyon sağlayan teknolojileri güçlendirmek için önerilen ve bu gelişmiş üretim süreçlerine yeni bir odak açılacaktır. Teknolojileri etkinleştirilmesi de Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi üzerinde 30 milyon tarafından güçlendirilmiştir.
    Buna ek olarak, NOK 60 milyon tahmini gelir etkisi ile SkatteFUNN için kesinti sınırları güçlendirmek için önerilen ve deniz araştırmaları yatırımı artar.

Tam farklı planları nedir? Burada basit bir bakış niteliğindedir:

    Yüksek büyüme potansiyeline sahip yeni fikirlere sahip girişimcilere destek için sübvansiyon kurar. Hibe piyasaya ürün veya hizmeti uyarlamak veya teminat olarak daha fazla sermaye elde etmek için, başkalarının yetkinlik hizmetlerini satın alma, kendi uzmanlığını geliştirmek için kullanılabilir.
    Çevre teknolojisi düzeni pilotu ve demonstrasyon projeleri için yatırım hibe sağlar. Düzeni uzun vadede Norveçli sektörün rekabet gücünü teşvik etmek ve Norveç'in çevre hedeflerini gerçekleştirmeye katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. 2014 yılında, girişimci şirketler için ödül sayısının yüzde 24.
    Araştırma ve geliştirme sözleşmeleri (Ar-Ge sözleşmeleri) iş dünyası (IFU) içinde veya işletmeler ve (PRD) Kamu arasında iki ya da daha fazla taraf arasında bir kararlı ve maksatlı işbirliği takviyeleri. Hedef kitle normalde küçük ve orta ölçekli müşteri ortaklarının gelişim ihtiyaçlarını çözmek için uzmanlığa sahip tedarikçisi şirketleri. 2014 yılında girişimci şirketler için ödül sayısının yüzde 30 oldu.
    Tohum fonu planları erken dönemde yatırımlar için özel sermayeyi tetikleyecek yardımcı olacaktır. Fonlar girişim sermayesi ve ilgili uzmanlık sağlayacaktır. Fonlar özel çalıştırılır ve devlet sermaye benzeri kredi (para önceki 2005 yılında oluşturulan veya) ya da özkaynak (fon daha sonra 2014 yılında kurulan ve) ve risk azaltma yoluyla katkıda bulunur. Hükümet Bergen ve kuzey Norveç'ten yönetilen iki yeni ülke tohum fonları oluşturmak için yeşil ışık verdi. Fonlar devletin payı beraber 300 milyon olacaktır. Bunlar 2014 yılında Oslo ve Trondheim kurulan fonlar tohum ek olarak.
    Ön tohum fonları kısmen finanse beş yıl daha genç, yenilikçi şirketlerin özel yatırım sermayesi tetiklemek için. Her şirket Fonu aracılığıyla 1 milyon ila 3. Milyon hibe alabilirsiniz. Özel yatırımcılar, öncelikle iş melekleri, en az 50 pct ile katılacak. Her şirket yatırılan sermayenin. Bu şirketler 6.2 milyon temin edilebilir olduğu anlamına gelir. Kron. Düzeni Kuruyor sübvansiyon ve tohum fonları düzenleri tamamlar. Erken evrelerinde girişimciler için sermayeye artan erişimi teşvik etmek, bir ön-çekirdek sermaye düzenleri 40 milyon tahsis 2015 için revize ulusal bütçede oldu. Bu girişimcilere daha özel sermayeyi teşvik etmelidir 2016 Bu NOK 100 milyon artış olacak.
    Özellikle küçük firmalar ve start-up şirketleri, araştırma çabalarını güçlendirmek için hükümetin başlıca aracı saklaması. Program aracılığıyla bu maliyetler için olağan indirimine ek olarak, onaylanmış bir araştırma ve geliştirme projelerine doğrudan bağlantılı bir tavana kadar maliyetler için ekstra bir vergi indirimi değer. Hükümet 2014 ve 2015 yılında SKaTTEFunn güçlendirdi ve şimdi önerilen değişiklikler 60 milyon gelir etkisinin olması bekleniyor 2016 yılında düzeni daha da güçlendirmek için önermektedir. Crowns.
    Kullanıcı odaklı Araştırma: BIA işletmeler için Araştırma Konseyi program ve işletmelerde araştırma temelli yenilik yoluyla mümkün olan en yüksek değer yaratılmasına katkıda bulunur. BİA ne olursa olsun bölge veya tema, şirketlerin kendi stratejileri ve zorluklar dayalı araştırma ve geliştirme projelerini destekleyerek yenilik Norveç iş yeteneklerini ve isteklerini teşvik etmek.
    Araştırma Konseyi altında FORNY2020 kamu tarafından finanse edilen araştırma kurumları ve piyasadan araştırma sonuçlarını getirerek artan değere katkıda bulunacak
    Sivas inkubasjonsprogram ülkede seçilmiş inkübatörlere hibe sağlar. Onların ana görevi erken bir aşamada start-up şirketleri geliştirmek ve pazar ve yatırımcıları karşılayacak fikirleri açıklamaktır. Siva üç yıl içinde 30 değirmen. Nok ile en iyi kuluçka ortamı güçlendirmek için 2013 yılında karar verdi. Girişim daha yenilik ve daha geniş işletmeler için potansiyel büyük nerede daha fazla çaba teşvik edecek ve tasarruflarla finanse edilmektedir. Siva içinde maliyet tasarrufu ve verimlilik önlemleri sonucunda elden aracılığıyla 2015 yılında kuluçka programı, bir başka 8 milyon. Crowns tarafından güçlendirilmiştir.
    Genç Başarı öğrenciler ve öğrencilerin eğitiminde bir teklif girişimcilik eğitimi almalarını sağlamak için okul ve eğitim kurumları ile aktif olarak çalışmaktadır. Genç Girişimciler ana hedefi, hem kapsam ve kalitede, bakımını ve Norveç'te eğitimde girişimcilik odaklanmak güçlendirmektir.

 

Daha önce 2016 için hükümetin bütçe taslağına yanı sıra bütçe takdim edilmiştir hemen sonra sunuldu hükümetin girişimci planı, araştırma ve eğitim hakkında yazdım.

Fotoğraf: Sanayi ve Balıkçılık Bakanlığı Yardımcısı Dilek Ayhan ile Kristin Vinje milletvekilleri ve Gunnar Gundersen. Hans Kristian Thorbjørnsen fotoğraf.
http://www.kristinvinje.no/regjeringen-satser-stort-pa-forskning-og-utvikling/
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.