NORVEÇ HABERLERİ Norge Haber Girişi : 03 Aralık 2015 20:42

Norveç'li Nordik Sanat Merkezi, tüm dünyadaki sanatçılara müjdeli bir haber verdi.

Norveç'li Nordik Sanat Merkezi, tüm dünyadaki sanatçılara müjdeli bir haber verdi.
Norveç'li Nordik Sanat Merkezi, tüm dünyadaki sanatçılara müjdeli bir haber verdi.

Norveç'li Nordik Sanat Merkezi, tüm dünyadaki sanatçılara müjdeli bir haber verdi. Duyuruya göre merkez, dünyanın her yerinden sanatçılara hibe ve oturma izni desteği sağlayacak.


Ülke ayırt etmeksizin dünyanın bütün bölgelerinden sanatçıların katılabileceği duyuruda, sanat merkezi gelecek bireyler için 3 aylık süre boyunca yaşam ve ofis alanı, aylık hibe, oturma izni veriyor, aynı zamanda seyahat masraflarını karşılıyor. 


Nordik Simit'in haberine göre 2017 başvuruları henüz açılmayan programın yeni kayıtları Mart 2016 tarihinde alması bekleniyor.

Açılacak programa profesyonel sanatçılar, tasarımcılar, mimarlar ve bağımsız küratörler başvurabilecek. Başvuran bireyin seçilmesi durumunda ise aylık 3 bin TL'lik hibe veriliyor ve bin 800 TL'ye kadar seyahat masrafları karşılanıyor. Aynı zamanda hem hizmetinize bir stüdyo ve 50 metrekarelik bir daire veriliyor.

Nordik Sanat Merkezi 3

Harika manzaralı bu sanat merkezinde kısa da olsa böylesine bir zaman geçirmek, tüm dünyadaki sanatçıların ilgisini çekmiş durumda. Sanat merkezinin kendi Facebook sayfalarından eylül ayında duyurdukları açıklamaya göre, 2016 programları için 19 sanatçı seçildi. Tanzanya'dan Meksika'ya, Amerika'dan İsveç'e kadar pek çok ülkeden sanatçı bulunuyor.

Nordik Sanat Merkezi 4Nordik Sanat Merkezi 5


About NKD

NKD offers artists an opportunity to contemplate, concentrate and work. Presenting invited artists to inspiring living and working conditions, NKD strives to contribute to innovative artwork. The visiting artists from around the globe create an international spirit, and it is NKD's objective to strengthen and further artistic cooperation in the Nordic area and internationally.

The Artist in Residence programme is central among the activities at NKD. The centre also arranges workshops, seminars and exhibitions.

The centre is open all year round for residencies, artists being selected based on applications with project proposals. NKD accepts applications during a short period in the beginning of each year. The call for applications is announced on this website under the section Apply.

The Buildings of Nordic Artists' Centre Dale
The centre is originally designed to function as an artist residence. This means that NKD can offer flexible working conditions combined with convenient and inspiring living conditions.

The architects Haga & Grov from Stavanger, in collaboration with architects Hjeltnes and Egge, have designed the centre. The project of Haga & Grov won a competition in 1992. Their design has been published worldwide in several books and magazines on architecture and has won the Houen prize, one of the most important prizes for contemporary architecture in Norway.

There are five private residencies of various sizes for the selected artists. The houses have at least one bedroom, a bathroom, a combined kitchen and living room and are all fully equipped.

In the main building the five studios are found, each 50 square meters. The artist studios have a common design, making it possible to work with various techniques. They have white walls, wooden floor and a five metres height to the ceiling. The studios have wireless Internet access.

In addition, artists have access to the main workshop, set up for woodworking and equipped for welding. The building also contains a darkroom (for black and white prints, small/medium size negatives), a room for surface treatment and a printing press (for relief printing techniques such as woodcut, linocut etc.). All together the studio building area is about 670 square meters.

The site of the centre is also suited for outdoor work.

ÇEVİRİ:

NKD Hakkında
NKD sanatçılara bir iki öngörür konsantre fırsat ve çalışmaları sunmaktadır. Başvuran sanatçılar, NKD iki iki yenilikçi sanat Katkıda STRIVE iki ilham yaşam ve çalışma koşullarını davet etti. Dünyanın dört bir yanından ziyaret sanatçılar uluslararası bir ruh oluşturmak ve daha sonra ve daha fazla sanatsal Co-Nordic alan ve uluslararası NKD en Hedef İki Dize olduğunu.
Residence programında Sanatçı o NKD faaliyetleri arasında merkezi. Merkez Ayrıca atölye çalışmaları, seminerler ve sergiler düzenler.
Merkez residencies için tüm yıl boyunca açıktır, sanatçılar proje teklifleri ile uygulamalara dayanarak seçilir. NKD her yılın başında kısa bir süre içinde başvuruları kabul etmektedir. Uygulamalar için çağrı bölümünün uygula altında bu sitede Açıklandı edilir.
Nordic Artists 'Centre Dale Binalar
Merkezi aslında bir sanatçı ikamet olarak işlev Tasarlanmıştır. Bu demektir sadece NKD kullanışlı ve ilham verici yaşam koşulları ile birlikte esnek çalışma koşullarını sunabilir.
Mimarlar Stavanger Haga & Grov, mimarlar Hjeltnes ve Egge işbirliğiyle, bahçe proje merkezi olarak tasarlanmış. Haga & Grov projesi 1992 Onların tasarımı bir yarışma mimarisi üzerinde çeşitli kitap ve dergilerde dünya çapında yayınlanmış EDİLDİ ve Houen ödülü, Norveç, çağdaş mimarisi için En Önemli ödüllerden birini kazandı kazandı.
Seçilen sanatçılar için çeşitli boyutlarda beş özel buralarda vardır. Evler en az bir yatak odası, banyo, kombine mutfak ve oturma odası var ve hepsi tam donanımlıdır.
Ana binada beş stüdyoları, her 50 metrekare bulunur. Sanatçı stüdyoları mümkün çeşitli tekniklerle birlikte çalışmak için yapım, ortak bir tasarıma sahiptir. Onlar beyaz duvarlar, ahşap zemin ve tavana beş metre yüksekliğe sahip. Stüdyolar kablosuz Internet erişimi vardır.
Yanı Sıra, sanatçılar ağaç işleme kurmak ve kaynak donatılmış, ana atölye erişimi vardır. Bina aynı zamanda, yüzey işleme için bir oda ve (benzeri woodcut, linocut vb kabartma baskı teknikleri için) baskı makinesi (siyah ve beyaz baskı, küçük / orta boy negatifleri için) karanlık oda bulunmaktadır. Hep birlikte stüdyo binası alanı yaklaşık 670 metre karedir.
Merkezin sitesi de dış işler için uygundur.





Sanat merkezinin Facebook sayfası için: Nordic Artists' Centre Dalsåsen
Sanat merkezinin internet sitesi için tıklayınız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.