NORVEÇ HABERLERİ Norge Haber Girişi : 07 Nisan 2015 17:24

Norvecde Çocukları elinden alınan baba cinnet getirdi: 3 ölü

Norvecde Çocukları elinden alınan baba cinnet getirdi: 3 ölü
NORVEÇ mahkemesi tarafından 2 çocuğu elinden alındığı için bunalıma giren 45 yaşındaki Ömer Dağ, Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'nde 83 yaşındaki babası Fazlı Dağ ile 29 yaşındaki eşi Mehtap Dağ'ı av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti.
45 yaşındaki Ömer Dağ, Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde 83 yaşındaki babası Fazlı Dağ ile 29 yaşındaki eşi Mehtap Dağ'ı av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti.

Norveç'te yaşayan Mehtap ve Ömer Dağ çifti arasında yaklaşık 3 yıl önce yaşanan tartışma sonunda Mehtap Dağ, karakola giderek eşinden şiddet gördüğünü ileri sürüp şikayetçi oldu. 6 ay evden uzaklaştırma cezası verilen Ömer Dağ, 8 ay da hapis cezasına çarptırıldı.

ÇOCUKLARI ELİNDEN ALINDI

Ömer Dağ, bir bölümü ertelenen cezasını çektikten sonra eşi Mehtap Dağ ile barışıp tekrar birlikte yaşamaya başladı. İddiaya göre, Mehtap Dağ, 2014'te rahatsızlanan annesini görmek için Türkiye'ye dönerken, Ömer Dağ çocukları ile birlikte Norveç'te kaldı. Mehtap Dağ'ın kesin dönüş yaptığını ileri süren Oslo Çocuk Mahkemesi ve sosyal hizmet uzmanları, inceleme başlattı. Kreşte eğitim gören 6 yaşındaki Egemen ile 4 yaşındaki Efecan'ın baba Ömer Dağ'dan şiddet gördükleri yönünde rapor hazırlayan görevliler, psikolojisinin bozuk olduğunu ileri sürdükleri Ömer Dağ'ın elinden çocuklarını aldı.

KATLİAM YAPTI

Ömer Dağ, çocukları elinden aldıktan sonra Osmaniye'de yaşayan eşinin yanına döndü. Bir süre kaldıktan sonra tekrar Norveç'e giden Ömer Dağ, kısa bir süre önce tekrar Osmaniye'ye döndü. İddiaya göre elinden alınan çocuklarını yaklaşık 7 aydır göremediği için bunalıma giren Ömer Dağ, saat 10.00 sıralarında Bahçe ilçesine bağlı Aşağıkardere Köyü Köyobası Mezrası'ndaki babası Fazlı Dağ ile eşi Mehtap Dağ'ı tartışma sırasında av tüfeğiyle ateş ederek öldürdükten sonra evden ayrıldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri Fazlı Dağ ile Mehtap Dağ'ın cesediyle karşılaştı. Jandarma, yakalamak için çevrede araştırma yaptığı Ömer Dağ'ı ise evin yaklaşık 200 metre ilerisindeki boş arazide ölü olarak buldu. Yapılan incelemede Ömer Dağ'ın babası ve eşini öldürdüğü tüfekle intihar ettiği belirlendi.

"BUNALIM GEÇİRİYORDU"

Köy Muhtarı Mehmet Ali Şen, Ömer Dağ'ın çocukları elinden alındıktan sonra bunalıma girdiğini belirterek, "Norveç hükümeti bunun çocuklarına el koyup vermedi. Çocukları elinden alındığı için durumu iyi değildi, bunalım geçiriyordu, morali bozuktu. Babasıyla da sık sık tartışıyordu" diye konuştu. Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Ömer Dağ, babası Fazlı ve eşi Mehtap'ın cesetleri Bahçe Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü.

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATMIŞTI

Ömer Dağ, yaklaşık bir ay önce çocuklarının elinden alınması süreciyle ilgili DHA'ya konuşmuş ve şunları söylemişti: "Eşim annesini özlediğini, biraz da kafasını dağıtmak istediğini söyleyip Türkiye'ye döndü. Dönerken, 'neden gidiyorsun' diye sormuşlar, eşim de ruhsal sorunlar yaşadığını, Norveç'e uyum sağlayamadığını kafasını dinlemeye gittiğini söylemiş. Aramızda daha önce yaşanan olayı ve bu bilgileri birleştirip, benim aileme şiddet uyguladığımı iddia ettiler. Ben bu güne kadar tek bir fiske bile vurmadım. Çocuklarıma da telkinlerde bulunup, kendilerini dövdüğümü söylettiler. Çocuklarımı geri almak için Oslo'da hukuk mücadelesi başlattım."

Kaynak:ensonhaber.com

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Saban kara 07 Nisan 2015 00:00

    Merhabalar benim oğlumu aldılar bu ne biçim türkiye hiç kimsede deyipte oğraşalım çocukları alalım ne cumhur başkanı nede Başbakan ve de dışişleri bakanı hiç kimse orası olmadı ve ben oğlumu istiyorum