NORVEÇ HABERLERİ Norge Haber Girişi : 17 Şubat 2015 21:47

OSLO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ.!

OSLO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ.!
OSLO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ.! Betül ÇOKLUK ve Emre ALP Radyo interfm'de canlı yayın konuğu oldular.Gönüllü öğrencilerin yaptıkları çalışmalar takdirle karşılandı.Canlı yayında bir işadamıda bağışda bulundu.
Betül ÇOKLUK çalışmaları hakkında bize şu bilgileri verdi.
A Step Closer (ASC) Oslo üniversitesine bağlı olan, siyasi ve dini görüşlerden uzak, insani yardım faaliyetleriyle çalışan bir öğrenci derneğidir. Dernek 2010 yılında kurulmuştur ve yönetimi öğrencilerden oluşmaktadır. Gönüllü öğrenciler olarak, dünyada ki insani zorluklara bir nebze de olsa, maddi ve manevi katkıda bulunma çabası içerisindeyiz. Hayır işleri yapmanın yanı sıra gençlere de bu konuda ilham vermeye çalışıyor ve onları hayır işlerine dahil etmeği amaçliyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerde ve genel olarak bağışlarda topladığımız/kazandığımız gelirlerin %100'nü seçmiş olduğumuz projeye bağışlıyoruz. Seçtiğimiz projeler siyaseti veya herhangi bir dini temsil etmeyen, tamamen insani yardım amaçlı projelerdir. Bu projeler için çeşitli etkinlikler, kermesler ve bağış kampanyaları düzenliyoruz.
Desteklediğimiz ana projeler:
- Lübnan'da Rashedieh kasabasında Filistin'li mülteci çocuk ve gençler için Al- Jalil adlı bir gençlik merkezinin kuruluşu. (Yıl: 2010 ve 2011)
- Norveç'li vakıf Rahma Realif'in Somali'de acil yemek yardım kampanyası. (Yıl: 2012)
- Norveç'li vakıf Deaf Aid'in Kenya'da işitme engelli çocuklar için inşaat edilen bir okul(Yıl: 2013)
- Norveç'li vakıf Det Islamske Forbundet'in Suriye'de acil yemek yardım kampanyası.(Yıl: 2014).

Her yıl desteklediğimiz ana projeler için farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerin arasında her yıl Oslo Ekeberghallen'de düzenlediğimiz futbol turnuvası da var. Ana projeler dışında Norveç'in sınırları içerisinde faaliyetler düzenliyoruz; örneğin son iki yıldır, yıl sonunda iltica merkezlerini ziyaret edip orada geçici olarak yaşayan insanlara hediyeler sunup, birlikte eğlenceli ve kaliteli vakit geçirebildiğimiz etkinlikler düzenledik.
2015 yılı ana projemiz Pakistan projesidir. Bu yıl Pakistan projemizi başlatmış durumdayız. Radyoda anlattığım gibi Rahma Islamic Relief ile ortaklaşa bir proje. Rahma daha önceden yalnız Pakistan'da 60 okul inşa etmiş bir vakıf.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.