SAĞLIK Haber Girişi : 17 Nisan 2018 23:41

Otizm hastası oğlunu kelle paça çorbasıyla iyileştirdi

Otizm hastası oğlunu kelle paça çorbasıyla iyileştirdi
Otizmli oğlunu kelle paça çorbası içirerek sağlığına kavuşturan Dr. Natasha Campbell McBride, sağlıklı bir hayat için Türk mutfağını adres gösterdi.

Otizmli oğlunu kelle paça çorbası içirerek sağlığına kavuşturan Dr. Natasha Campbell McBride, sağlıklı bir hayat için Türk mutfağını adres gösterdi

İngiltere'de yaşayan Nöroloji ve Beslenme Uzmanı Dr. Natasha Campbell McBride'ın, 3 yaşındaki oğluna otizm teşhisi konulmasının ardından yoğun şekilde araştırma yapmaya başladı. Bu tür hastalıkların nedenini, oluşma şeklini, belirtilerini ve tedavilerini inceleyen McBride, birçok hastalığın aslında bağırsak florasındaki dengesizlikten kaynaklandığını tespit etti.

Kendi oğlu da otizmli olan Dr. Natasha Campbell McBride, çalışmaları sonrasında Bağırsak ve Psikoloji Sendromu için Doğal Tedavi Yöntemi (GAPS Tedavi Protokolü) ile çok sayıda hastanın iyileşmesine katkı yaptı. Otizm tedavisi konusunda aşama kaydeden McBride, bu tedavide olmazsa olmazın, Türk mutfağında önemli bir yeri olan 'kelle paça' olduğunu belirtti.

Sorunlar bağırsakta başlıyor

3 yaşında iken oğluna otizm tanısı konulan McBride, oğlunun şu an 25 yaşında olduğunu ve uyguladığı tedavi ile sağlıklı, normal bir hayat sürdüğünü kaydetti. Hastalığın tedavisinde, taze et, balık, yumurta, fermente sebze, yoğurt, peynir de önemli besin araçları olduğunu anlatan Dr. Natasha Campbell McBride, araştırmalarında tüm hastalıkların sindirim sisteminde başladığının tespitinden sonra çalışmalarının seyrinin değiştiğini söyledi.

McBride şöyle konuştu:

"Tüm hastalıklar sindirim sisteminde başlıyor. Sağlıklı bir insan vücudunda belli bir mikrop dengesi var. Antibiyotikler, beslenme bozuklukları, hava kirliliği sonucunda da mikrop dengesi bozuluyor. Bunların bir sonucu olarak da hastalıklar meydana geliyor. Otizmli çocukların tamamında beynin normal olduğunu görüyoruz ama bu çocukların bağırsak florası anormal. Otistik çocukların hepsinin beyinleri, bağırsak florası dengesinin bozukluğu nedeniyle zehirleniyor. Otizmli çocukların beyinlerindeki toksinler, 5 duyu organının düzgün çalışmasını engelliyor”.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.