AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 30 Mart 2017 21:38

PINAR HOLT: TEKNOLOJİYİ BAKICI OLARAK KULLANMAYIN!

PINAR HOLT: TEKNOLOJİYİ BAKICI OLARAK KULLANMAYIN!
İstanbul'un Kartal ilçesi Berna Abla Anaokulu'nda, Anadolu Yakası Anneleri tarafından "Çocuk ve Ergenlerde Teknoloji Diyeti' " konulu program düzenlendi. Pınar Holt, "Çocuk büyütmek onun sadecece yemeğini, barınmasını, eğitimini, devamı..?

İstanbul'un Kartal ilçesi Berna Abla Anaokulu'nda, Anadolu Yakası Anneleri tarafından "Çocuk ve Ergenlerde Teknoloji Diyeti' "  konulu program düzenlendi. Pınar Holt, "Çocuk büyütmek onun sadecece yemeğini, barınmasını, eğitimini, korunmasını sağlamak değil, onun ihtiyaç duyduğu duygusal basamakları tespit edip sağlıklı ruh gelişimine destek olmaktır." dedi 

Programın konuk konuşmacısı ise, yaptığı nitelikli çalışmalarıyla bilinen, Davranış Bilimleri Uzmanı Yazar Pınar Holt'tu.
Pınar Holt, öncelikle Anadolu Yakası Anneleri ile böyle bir organizasyonda bir araya geldiği için mutlu olduğunu ifade etti. 
Davranış Bilimleri Uzmanı Pınar Holt, "Bzi teknoloji bağımlılığına iten çevresel faktörlerden, aile tutumlarından, teknolojinin çocuk ve ergeni nasıl etkilendiğinden bahsederek, kızı ve kendi için teknolojiden uzak kalma ipuçlarını paylaştı."
Birbirini anlamayan ailelerde iletişim problemleri ve farklı alanlara ilgi duyma dolayısıyla da bağımlılıklar başladığına dikkat çeken Holt, bunlardan kurtulmanın çarelerini şöyle sıraladı:
1- İlgi ve zaman
2- Önce birbirini dinle, anla sonra anlaşılmayı bekle
3- Birbirinin hatasını asla başkalarının yanında konuşma, eleştirme
4- Birbirinin özgürlük alanlarına saygı duy
5- Birbirini başkalarıyla karşılaştırma, olduğu gibi kabul et
Pınar Holt, Teknoloji hastalığına yakalanmamak için neler yapmalıyız bölümünde ise şu tavsiyelerde bulundu:
 1- Teknolojiyi Bakıcı Olarak Kullanmayın
2- Aile Buluşması Zamanlarında Teknolojiyi Çıkarın!
3- Hem Kendinizi Hem Çocuğunuzu Spor Yapmaya Teşvik Edin!
4- Günlük, 3 Günlük hatta 1 Haftalık Teknolojiden uzak Detox Yapın!
5- Çocuğunuza Model Olun!
7- Teknoloji Kullanım Sözleşmesi Yapın!
Anneler tarafından yoğun ilgi gösterilen seminerin sonunda yapılan çekilişte 1 anne citybeuty güzellik merkezinden cilt bakımı kazandı.
Programdan sonrası Pınar Holt sevenleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.