PINAR HOLT: ‘AMERİKALI AİLELER SIRF ÇOCUKLARI OYALANSIN DİYE KONTROLSÜZCE KULLANIMINA İZİN VERDİKLERİ TABLETLERİN BEDELİNİ BUGÜN 750 BİN KAYIP ÇOCUKLA ÖDÜYOR!’

Yazar, Davranış Bilimci ve Konuşmacı Pınar Holt, İzmir Emniyet Müdürlüğü davetlisi olarak ‘Aile İçi İletişim ve Kontrollü Teknoloji Kullanımı’ başlıklı söyleşiye katıldı. 

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü davetlisi olarak İzmir’e giden ve ‘Aile İçi İletişim ve Kontrollü Teknoloji Kullanımı’ konulu bir seminer veren Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Emniyet mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği seminer, İzmir Belediye Sarayı Konferans Salonunda gerçekleşti. İstiklal Marşımız ardından konuşmasını gerçekleştiren Pınar Holt, kontrolsüz teknoloji kullanımının günlük yaşamı ve aile içi iletişimi nasıl olumsuz etkilediğinin altını çizerken, özellikle aile bireylerinin yemek masasına otururken bile cep telefonlarını yanlarında tutmalarının, televizyon izlemlerinin aile içi iletişimi olumsuz etkileyebileceğini belirtti

Amerika’nın düştüğü hataya düşmeyelim

 

Amerika’da her 4 çocuktan 1’inin okuma yazma bilmeden tablet kullanmaya başladığını ve bunun nedeni araştırıldığında; Ailelerin çocuklarına hediye olarak oyuncak yerine 30 Dolar civarına düşen tabletlerden almayı tercih ettiklerini bildiren Pınar Holt, ‘Okula bile başlamamış bir çocuğa tablet alınması bir yana, aile içinde hiçbir denetim ve kural olmadan sadece çocuklar oyalansın diye kontrolsüzce internet, oyun siteleri, sosyal medya, konuşma sitelerine girmelerine izin vermelerinin bedelini bugün Amerika internet üzerinden kandırılarak kaçırılan 750 bin çocukla geri ödüyor. Bu acı tablodan ders çıkarmalı, aynı hataya düşmemeli ve tedbirlerimiz sıkı almalıyız’ dedi. 

 

Genellikle Ailelere şu soruyu soruyorum

 

Holt, seminerlerinde ailelere ‘Kapınızın önünden geçen, madde kullanan, alkol kullanan, silah taşıyan ya da hırsızlık yapan, daha önce herhangi bir suçtan ceza evine yatan, tanımadığınız 1 kişiyi evinize, salonunuzun ortasına, çocuklarınızın, eşinizin yanına oturtur musunuz?’ sorunu sorduğunu ve genelde kesin ve net olarak ‘HAYIR’ cevabı aldığını ve ardından ‘Peki o zaman bu karakterleri diziler ve filmler aracılığıyla evinize, ailenizin içine nasıl misafir edebiliyorsunuz?’ diye sorduğunda genelde salonun sessiz kaldığını ve herhangi bir cevap alamadığını bildirdi.

 

7 yaşındaki çocuğun İnstagram & Facebook sayfası olur mu?

Sosyal medya özgürlük alanı ama aynı zamanda kontrolsüz kullanıldığı takdirde çok zararlı bir dünya olduğunu ifade eden Holt, “Yedi yaşındaki bir çocuğa ne amaçla instagram & facebook sayfası açılır? Orası kara bir delik gibi. İnsanlar kendi kimliklerini gizleyerek ve çok farklı amaçlarla sosyal medyayı kullanıyor olabilir ve ailelerin bilgisi olmadan çocuklara rahatlıkla ulaşıp, iletişime geçebilirler.’’

Çocuğumuza organik yumurta yedirip, eline oyalansındiye radyasyon veriyoruz.

Ailelerin, çocuklarına bir taraftan sağlıklı olması için organik besinler yedirmeye çalışırken, diğer taraftan oyalansın ya da yemeğini yesin diye tablet, telefon vermesinin çelişkili olduğunu belirten Holt; Tablet, telefon ve televizyondan alınan radyasyonun da çocuk sağlığı için oldukça tehlikeli olduğunu düşündüğünü’ açıkladı.  

Seminerini çeşitli deney, eğlenceli oyunlar ve video gösterimiyle devam eden Holt, ‘Teknolojiyi Kontrollü Kullanmak için Neler Yapmalıyız?’ sorusunu kızıyla beraber deneyimledikleri 10 maddelik ‘Teknoloji Diyeti Menüsünü’ katılımcılarla paylaştı.

Seminerin sonunda İzmir İl Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Nalan Demirel hanımefendi, Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt’a, güzel ve faydalı seminerinden dolayı teşekkür ederek, kendisine İzmir Emniyet Müdürlüğü plaketi ve çiçek hediye ettiler.

 

Saygılarımla.

 

PINAR HOLT

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.