SAĞLIK Haber Girişi : 28 Kasım 2022 02:11

Sahte Doktorun Ameliyathanedeki görüntüleri pes dedirtti!

Sahte Doktorun Ameliyathanedeki görüntüleri pes dedirtti!
İl Sağlık Müdürlüğü'nden hastanede görev aldığı öne sürülen sahte doktorla ilgili açıklama geldi.
Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, Çerkezköy Devlet Hastanesi'ndeki 'sahte doktor' olayıyla ilgili tutuklanan Ayşem Özkiraz hakkında açıklamada bulundu. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada Özkiraz'ın görevli gibi çalışmadığı, hasta muayene etmediği ve hekimin görevi olan hiçbir tıbbi girişimde bulunmadığı belirtildi.

Çerkezköy  Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan ve diğer doktorların şüphelenip, şikayette bulunmasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Ayşem Özkiraz ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü'nden yazılı açıklama yapıldı.


Açıklamada Özkiraz'ın, Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde görevli gibi çalışmadığı belirtilerek, "Hasta muayene etmemiş, reçete yazmamış, hekimin görevi olan hiçbir tıbbi girişimde bulunmamıştır. Kendisine, kurumun bir çalışanı olduğu varsayılarak muamele edilmemiştir. Fakat sahte doktor Ayşem Özkiraz, hastanenin idealist ve genç bir uzman doktorunu, kendisiyle meslektaş olduğuna; ona gösterdiği, sahte oldukları ise daha sonra anlaşılan belgelerle inandırmış; fakülte birinciliği, Tıpta Uzmanlık Sınavı puanı gibi sözde başarılarıyla etkilemeyi başarabilmiştir. Uzmanlık için Çocuk Cerrahisi dalını tercih etmeyi düşündüğünü söyleyen Ayşem Özkiraz, Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne bu şekilde gidip gelmeye başlamış, görüştüğü hekim tarafından kendisine, mesleki bir iyi niyetle yardımcı olunması amacıyla, hastanede hekimliğin nasıl yapıldığını gözlemleme imkanı verilmiştir" denildi.(Haberler.com)

www.avrupahaber.net 

Muharrem Seren 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.