Şaka, şaka!



Her şey şaka. 3. Meşrutiyetin ilanının hemen 1 gün önce atılan yaklaşık 20 bin kişi gerekçesiz atılmadı aslında. Meclis sadece 23 Nisan’larda değil, hala önemli. Yoldan çıkan trenin altında kalan, ne olduğunu dahi anlayamayan 24 kişi ölmedi. Hepsi şakaydı. Hiçbiri olmadı, yaşanmadı.

Bi cambazımız eksikti hemen onu da bulup getirildi. Bizde cambaz çok.

- Tren kazasının niye öldüler, kim bunun sorumlusu? 
- Kediciklere bak sen, karıştırma!

- Cumhuriyet elden gidiyor. Ülke çöküyor.
- Bak Adnan Hoca’nın evinden 6 kamyon tarihi eşya çıkmış.

- Ekonomi vahim, Türk parası pul oldu.
- Düşer o düşer. Bak, adam devlet sırrını İsrail’e atmış. Ne sır biliyorsa artık.

- Ülke çöküyor, aile şirketine çevirdiniz. Milli serveti peşkeş çekiyorsunuz.
- Bırak onu, bak hocayı sokakta nasıl yakalamışlar, videosunu izle!

- Sen çok soru sorar oldun, bi alın arkadaşı.

Millete psikolojik savaş ilan edildi. Bakan diye atanan genel müdürlerinin bile konuşulup tartışılması inanılmaz rahatsızlık verdi. İyi de bunları kim denetleyecek? Meclisteki 596 milletvekili ne yapacak?

Kanunları kim çıkaracak? Meclise ne gerek var, ne güzel kararnamelerle KHK’larla hallediyoruz o işleri.

Tabi bir de Ali Cengiz oyunları meşhur oldu. Görevdeki Genelkurmay Başkanını bakan yaptılar ki, Genelkurmay’ın bakanlığa bağlamasına ses çıkarılmasın. 3-5 ay sonra onun yerini başka bir genel müdür alır. Soran yok, merak eden zaten yok. Çok merak eden açsın kediciklerin videolarını izlesin internetten.

İnce’nin sebep olduğu yıkım
Muhalefeti anlamak, hele Muharrem İnce’yi anlamak mümkün değil. Cumhurbaşkanı seçiminden sonra hızını alamayıp kendi partisinin liderliğine soyunmasa, polemikleri, söylentileri susturmak adına, seçimin hemen sonrasında parti liderliği iddiası olmadığını açıklasa en azından gayret israfına neden olmazdı. O da fırsat kolladı. Muhalefet, görünürlüğü zaten çok azken, kendi iç çatışmalarıyla boğulup tamamen oyunun dışında kaldı.

Aslında İnce’nin sebep olduğu yıkım görünenden de fazlası. Şöyle ki, bundan sonra hiçbir muhalefet lideri, parti içinden başka birini aday göstermek istemeyecek, çünkü böyle bir tercih parti içinde isyan rüzgarları esmesine neden oluyor.

Şaka aslında her şey, ölenler, açlığa mahkum edilenler… Adnan hocaysa şakanın hası.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.