SAĞLIK Haber Girişi : 27 Mayıs 2021 07:39

Salgınla mücadelede hayal kırıklığı: "Randevuya gitmeyenlerin aşısı

Salgınla mücadelede hayal kırıklığı:
Dünya genelinde COVID-19 salgınıyla mücadelede en büyük araç olarak kabul gören aşılama kampanyaları tüm hızıyla sürüyor. Bu süreçte ülkeler aşılara eşit olmayan bir erişim sağladı ve dünya genelinde şimdiye kadar 176 ülkede 1.68 milyar dozdan fazla aşı u
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haftalık vaka haritasını paylaştı. Yeni harita ile beraber vaka sayılarındaki son durum da belli oldu. İllere göre haftalık COVID-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide en fazla görülen il değişti. Öte yandan aşılama ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre Türkiye’de bugüne kadar 28 milyon 246 bin 518 doz aşı uygulandı. Sinovac ve BioNTech aşılarının kullanıldığı Türkiye’de 16 milyon 168 bin 54 kişiye ilk doz, 12 milyon 78 bin 464 kişiye de ikinci doz aşı uygulandı. Ancak uzmanlar COVID-19 salgınıyla mücadelede olmazsa olmaz olarak kabul edilen aşılanma oranının hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Aşı tedarikinde yaşanan sıkıntıların ardından İstanbul’da sırası gelmesine karşın aşı olmaya gitmeyenlerin azımsanmayacak oranda olduğu bizzat İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu tarafından gündeme getirildi. Prof. Dr. Memişoğlu, “Aşı randevularımızı günlük 170 bin doz açıyoruz ama maalesef en fazla 20-30 bini doluyor. 65 yaş üzeri aşılama oranlarımız yüzde 82’nin üzerinde. 55 ile 64 yaş arasındaki aşılama oranlarımız maalesef hala yüzde 62. Bunu yükseltmemiz ve insanları aşıya getirmemiz lazım” demişti
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.