TEKNOLOJİ Haber Girişi : 13 Temmuz 2018 21:43

Samsung Galaxy Note 9 Göründü.Fiyati ve özellikleri

Samsung Galaxy Note 9 Göründü.Fiyati ve özellikleri
Samsung Galaxy Note 9; arka yüzeyi, kameraları ve parmak izi sensörüyle tam anlamıyla göründü.

Galaxy Note 9'un kutusu olduğu iddia edilen bu fotoğrafta, telefonun fiziksel detayları açıkça görünüyor. Arka tarafta yatay bir kamera düzeninin bulunduğu telefon, bu alanın altında ise yine parmak izi okuyucuya yer veriyor. Samsung'un parmak izi sensörünün yerleşimi konusunda daha Galaxy S8, Galaxy Note 8 ve Galaxy S9 akıllı telefonlarıyla fazlasıyla eleştirildiğine şahit olmuştuk. Bunun sebebi ise, sensörü kullanmak isterken, parmağınızla istemeden kamerayı kirletmeniz. Bakalım benzer sorun Note 9'da da tekrarlanacak mı...

Öte yandan parmak izi sensörünün arka yüzde görünmesi, ekrana entegre sensörün başka bir bahara kaldığının da göstergesi pek tabii.

Note 9'un altına baktığımızda ise burada da hoparlör mazgalını, USB-C portunu ve 3.5 mm kulaklık girişinin yer aldığını görüyoruz. Burada sol taraftaki boşluk ise, S Pen yuvası.

Galaxy Note 9'un teknik detayları ise oldukça güçlü olacak. Telefonda 6.4 inç büyüklüğünde bir ekranın bulunması beklenirken, işlemci olarak da Snapdragon 845 ve Exynos 9810 Octa taşıyacağı öngörülüyor. Muhtemelen 6 GB RAM ve 8 GB RAM kapasitesi seçenekleriyle gelecek olan Note 9, yine 4000 mAh kapasitesinde bir bataryanın sahibi olabilir. Ayrıca Note 9'un 512 GB gibi dev bir depolama alanı sunacağı da konuşuluyor. Tüm bunların hepsini Samsung'un 9 Ağustos'ta New York'ta düzenleyeceği Samsung Unpackedetkinliğinde göreceğiz.

Samsung Galaxy Note 9 özellikleri ve fiyatı

Cihaz hakkında en konuşulan noktalardan biri sunacağı depolama alanı olmuş durumda. Sektör içinden yapılan bir sızıntıya göre, cihazın depolama alanı ve RAM miktarı resmen tavan yapacak.

Note 9’da bunu ikiye katlayan teknoloji devinin, 512GB depolama alanı sunacağı belirtiliyor. Belirli bölgelerde satışa sunulacak olan bu özel versiyon, 8 GB RAM’e sahip olacak.

Standart model ise 6 GB RAM ve 64 GB depolama alanı ile gelecek. Bu yüksek kapasiteli versiyon hakkında henüz somut bir detay ortaya çıkmadığı için, hangi bölgelerde satışa sunulacağı ve fiyatı hakkında konuşmak şu anda mümkün değil.

Samsung Galaxy Note 9

Galaxy Note 9 çıkış tarihi 9 Ağustos olarak belirlendi!

Galaxy Note 9, Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre 9 Ağustos’ta tanıtılacak. Samsung resmi YouTube kanalından yayınladığı video ile Note 9 ile ilgili ipucuları da paylaştı. Video daha sonra silinse de, videodaki ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Sarıya çalan altın renginin dikkat çektiği videoda, arka planda da Samsung’un logosunda bulunan mavi tonuna yer verilmiş. Kalemdeki tuş ile beraber bir yeniliğin de gelmesi, videonun gidişatına göre beklenebilir. Zira Galaxy Note 9‘un S-Pen özellikleriyle ilgili iddialı sızıntılar çıkmış, beklentiler yükselmişti.

Change is coming August 9th 2018. Can you keep up? #Unpackedpic.twitter.com/ToJkS28eXc

— Samsung Mobile (@SamsungMobile) 27 Haziran 2018

Samsung Galaxy Note 9 tasarımı

Tasarım noktasında bizleri bekleyen çok büyük bir değişiklik görünmediğini başta söyleyelim. Uzun süredir merakla beklenen ekrandan parmak izi okuma özelliği başka bahara kalınca, telefonun bizi heyecanlandırma ihtimali de azalmış durumda.

Etkileyici performans, bol güç, şık tasarım, muhteşem Super AMOLED ekran ve Samsung’un Galaxy Note telefonlarında kullandığı tüm stil özellikleri Note 9’da yer alacak.

Bu kez ekran tarafında oranın biraz daha geliştirileceğini, böylece 6.4 inçlik bir Super AMOLED ekranın bizi karşılayacağını söyleyebiliriz. Bunun dışında tasarım tarafında telefon boyutlarının neredeyse aynı kalacağını düşünüyoruz.

Note 9 ekranı 1440 x 2960 piksel çözünürlüksunacakken, 514 ppi piksel sıklığı sağlayacak. Telefon ekranı Corning Gorilla Glass 5 ile korunurken, HDR10 gibi teknolojiler de sunulmaya devam edecek.

Telefonun kasası alüminyum çerçeveye sahip olacakken, tıpkı ekranda olduğu gibi, Corning Gorilla Glass 5 ile tam koruma sağlanacak. Diğer bir taraftan sağlanan IP68 sertifikası sayesinde, Samsung Note 9 suya ve toza karşı maksimum koruma sağlayacak.

Ekrandan parmak izi okuma neden ertelendi?

Şirket patenti almış olsa da Ağustos ayında tanıtılması beklenilen Galaxy Note 9 modeline bu teknolojinin yetişip yetişmeyeceği belirsizliğinikoruyor.

Aslen şirketin bu özelliği yeni Note versiyonu ilesunmak istediği, ancak teknolojinin tutarlılığının geliştirilmesi ve üretim maliyetlerinin düşmesi gereklilikleri sebebiyle kararını değiştirdiği ifade ediliyor.

İşin içine kararlılık ve maliyet de girince çok daha pahalı bir Note 9 görmektense, teknolojinin olgunlaşmasını beklemek çok daha yerinde bir karar olacaktır.

Diğer yandan, sektörün diğer iki önde gelen ismi olan Qualcomm ve Apple da ultrasonik teknolojisi tabanlı kendi ekrandan parmak izi okuma sensörü için çalışıyor. Apple 2018 iPhone modellerinde bu özelliği sunacak mı merak ediyoruz.

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 işlemci ve donanım özellikleri

Note 9 Snapdragon 845 modeli

Tıpkı Galaxy S9 ailesinde olduğu gibi ABDmodelinde Snapdragon 845, diğer modellerde de Exynos 9810 işlemciyle gelecek olan Galaxy Note 9, performans olarak Galaxy S9 Plus‘a benzeyecek. Tıpkı S9 Plus modelindeki gibi Note 9, 6 GB RAM ile gelecek. Geekbench’in yapıldığı test ortamında Android 8.1 Oreo işletim sisteminin çalıştığı görülüyor.

Note 9 Exynos 9810 modeli

SM-N960N model numarası ile Geekbench veri tabanına dahil olan telefonun performans testi, Geekbench 4.2.3 sürümü ile gerçekleştirildi. Tek çekirdek testinden 2737, çoklu çekirdek testinden ise 9064 puan alındığı görülüyor.

Snapdragon 845’li model, tek çekirdek testinden 2411, çoklu çekirdek testinden ise 8712 puan almış durumda. Elbette bu sonuçların şu an yapılan testler için geçerli olduğunu aklımızda tutmamız gerekiyor. İleride bu skorlarda ciddi değişimler yaşanabilir.

Qualcomm ve Exynos versiyonları karşılaştırıldığında, genel anlamda Exynos’lu modellerin günlük kullanımda daha iyi bir performans sergilediği belirtiliyor. Özellikle arayüzde oluşan bazı gecikmeler, Exynos’lu modellerde görülmüyor.

Note 9 bellek ve depolama

Şimdi yukarıda sizlerde bir söylentiyi paylaştık. Eğer 8 GB RAM ve 512 GB depolama gerçek olursa, bu özel versiyonun her ülkede satışa çıkmayacağını aklımızda tutalım.

Telefonun normal versiyonunda 64/128/256 GB depolama alanı seçenek olarak sunulacak. Bellek kapasitesi de 6 GB RAM olarak karşımıza çıkacak.

Çift SIM kartlı modellerde ise hafıza ikinci SIM slotu kullanılarak 400 GB‘a kadar arttırılabilecek.

Samsung Galaxy Note 9 kamera özellikleri

Galaxy S9+ esintilerini net bir şekilde yeni modelde görebileceğiz. Cihazın ana kamerası olarak yine değişken diyafram özelliğine sahip 12 MP‘lik, iki sensör kullanılacak. Bu kameranın diyaframı f/1.5 – f/2.4 arası değerler alabilecek.

Kamerada OIS (Optik İmaj Sabitleyici), oto-fokus, 2x optik yakınlaştırma ve LED flaşbulunacak.

Özellik olarak, eş zamanlı 4K video ve 9MP görsel kaydı yapabilecek. HDR ve panaroma gibi klasikleşen özellikler de telefonda yer alacak.

Gelelim ön kameraya. Burada çift kameragörmeyi bekleyenler üzülecek, çünkü şirketin planları dahilinde böyle bir özellik gelmeyecek gibi görünüyor.

Ön kamera tarafında bizi 8 MP ve f/1.7 diyafram açıklığına sahip bir sensör karşılayacak. Bu kamera oto-fokus, 1440p 30fps video kaydı ve HDR gibi önemli özellikleri sunabilecek.

Samsung Galaxy Note 9

Bixby 2.0 Samsung Note 9 ile sunulacak!

Samsung, Galaxy Note 9’un geliştirilmiş doğal dil desteğine sahip olan Bixby 2.0 sürümünükullanan ilk cihaz olacağını duyurdu. Yeni Bixby’nin çok daha hızlı tepkiler vereceği ve gürültülü ortamlarda bile sizi duyabileceği belirtiliyor.

Ayrıca, Bixby 2.0 sürümü ile Viv’e geçiş yapılacak. Kısa bir bilgi vermek gerekirse Viv, Apple tarafından satın alınmadan önce Siri’nin kurucularından birisi tarafından geliştirilen bir yapay zeka çözümüdür. Yapay zeka bölümünde çalışanların sayısını 1000’e çıkarmayı planlayan Samsung, bunun yanı sıra dünyanın farklı noktalarında yeni yapay zeka merkezleri açmayı planlıyor.

Bağlantı seçenekleri ve batarya

Telefonun bir klasik olarak, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac çift bant desteği sunacağını söyleyebiliriz. Elbette bunun yanında Wi-Fi Directgibi şeyler de otomatik olarak cihazda bulunacaktır.

Telefon ile beraber Bluetooth 5.0 kullanacağız. Telefonun 3.5 mm jak girişi kullanılmaya devam ederken, ana bağlantı ise Type-C 3.1 ile sağlanacak.

Samsung Galaxy Note 9 bataryası ise bu kez risk alacak. Note 7 olaylarından sonra, Samsung tarafından çıkartılan Note 8 modelinde batarya kapasitesi 3300 mAh seviyesine düşürülmüştü. Şimdiyse bu kapasitenin 3850 mAh olması bekleniyor.

Samsung Galaxy Note 9

Ama ortaya atılan son iddialara göre Galaxy Note 9 bataryası 4.000 mAh seviyesinde olacak.

100% sure, Galaxy Note9 battery 4000mAh

— Ice universe (@UniverseIce) 

Bluetooth destekli S Pen geliyor!

Tasarım anlamında pek bir farklılık sunmayacak olan Galaxy Note 9 en büyük farklılığı donanım tarafında sunacak. Uzun bir süredir pek bir geliştirme görmediğim S Pen ise bu defa adeta baştan yaratılacak.

Güvenilir sızıntılarıyla bilinen @universelce tarafından ortaya atılan iddiaya göre Galaxy Note 9 ile birlikte gelecek yeni kalem Bluetooth desteğiyle birlikte gelecek ve kesinlikle beklemeye değer olacak.

Samsung Galaxy Note 9 fiyatı

Samsung Galaxy Note 9 ne zaman çıkacaksorusunun cevabı ise kısa bir süre sonra verilecek. Geçtiğimiz yıl Note 8, 23 Ağustos’ta kullanıcılarla buluşmuştu. Bu yıl da benzer bir tarihi Note 9 için düşünüyoruz. Cihaz muhtemelen Ağustos ayı bitmeden raflarda yerini alacaktır.

Duyuru ise Temmuz sonlarında yapılacakken, cihaza herkesin ulaşması Eylül ayının başlarınıbulacaktır.

Samsung Note 9 fiyatı ise gerçekten yüksek olacak gibi görünüyor. Şu an konuşulan tahmini fiyat 929 dolar civarı. Bakalım Samsung tarafında önümüzdeki günlerde konu ile ilgili bir açıklama yapılacak mı?

NOT: Bu içeriğimiz tamamen ortaya çıkan bilgiler ve tahminler üzerine derlenmiştir. Özellikler cihazın çıkışında resmiyet kazanacaktır.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.