GÜNDEM Haber Girişi : 11 Temmuz 2018 18:35

Son Dakika.... !Adnan Oktar gözaltına alındı, mal varlıklarına el konuldu

Son Dakika.... !Adnan Oktar gözaltına alındı, mal varlıklarına el konuldu
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adnan Oktar ve grubuna yönelik 4 ilde operasyon başlattı. Başlatılan operasyon kapsamında 235 kişi hakkında gözaltı karar verildi

Operasyon kapsamında Adnan Oktar'ın evine, canlı yayınların yapıldığı A9 TV'ye baskınlar düzenlendi. Oktar Çengelköy'deki evinde gözaltına alındı. Başsavcılık, Adnan Oktar'ın kaçmaya çalışırken yakalandığını açıkladı. Adnan Oktar'ın mal varlıklarına el konurken şirketlerine kayyım atandı. Oktarı'ın evinden birçok tarihi eser çıkarken garajdaki çoğu lüks 16 araca el konuldu. Vatandaşlar sağlık kontrolü çıkışında Adnan Oktar'a büyük tepki gösterdi. Oktar hakkında yaşları 11 ile 40 arasında değişen 70 kişinin şikâyetçi olduğu belirtildi.

Son dakika gelişmesi.. Adnan Oktar gözaltına alındı, mal varlıklarına el konuldu
Çetin AYDIN - Fırat ALKAÇ - Eyüp SERBEST - Damla GÜLER (HÜRRİYET) - Çağatay KENARLI - İstanbul (DHA) - AA - İHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri yaklaşık 2 yıl boyunca Adnan Oktar ve grubuna yönelik fiziki ve teknik takibe aldı. Adnan Oktar ve grubunun gelirleri de incelemeye alındı. Toplanan bilgiler de detaylı incelenmesi için Mali Suçları Araştırma Kurulu'na (MASAK) iletildi. MASAK'tan gelen raporda Adnan Oktar ve grubunun paravan şirketler üzerinden yurtdışından hayali ihracat yaptığının belirlendiği öğrenildi.

2 BİN POLİS KATILDI

Bunun üzerine İstanbul'da 22 ilçede 115 adres, Ankara'da 2 ilçede 3 adres ve Muğla ile Antalya'da 1'er adrese bu sabah eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yönetiminde Terörle Mücadele Şube, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat Şube, Çevik Kuvvet Şube, Havacılık Şube ve Deniz Liman Şube Müdürlükleriyle ilçe emniyet müdürlüklerinde bulunan yaklaşık 2 bin polis katıldı.

Adnan Oktar'ın İstanbul'daki ev ve işyerlerinde arama yapıldı, bazı belgelere de el kondu.

ADNAN OKTAR GÖZALTINA ALINDI

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Adnan Oktar'ın Çengelköy'deki evine baskın için gittikleri sırada evin dışında olduğu öğrenilen Oktar'ın evin girişinde bulunan polisleri görmesi üzerine lüks aracından inmeyerek Sarıyer'de bulunan başka bir adresine gitti. Takibe geçen Mali polis, Sarıyer'de bulunan eve girmesi üzerine Adnan Oktar'ı yakalayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Oktar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Oktar, sağlık kontrolü için hastaneye girdiği sırada "İngilizlerin oyunu. Hepsi yalan" dedi.

Adnan Oktar'ın canlı yayınlarını yaptığı A9 TV'ye de sabah saatlerinde giden polis ekipleri şirkette de aramalar yaptı.

ADNAN OKTAR'IN AVUKATLARI DA GÖZALTINDA

Adnan Oktar ve grubuna yönelik sabah saatlerinde başlayan operasyon bazı adreslerde devam ediyor. Adnan Oktar'ın 'Kedicik' olarak ünlenen bir televizyon kanalında program yaptığı kadınların da arasında bulunduğu 235 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Adnan Oktar, Oktar Babuna ve çok sayıda avukatında arasında bulunduğu toplam 166 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIK: ADNAN OKTAR KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ''235 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş olup İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından örgüt lideri Adnan Oktar kaçmaya çalışırken yakalanmıştır. Şüphelilerin yakalanma işlemleri devam etmektedir'' denildi. 

OPERASYONDA BİR ZIRHLI CİP ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda, 50'nin üzerinde tabanca ve tüfek bu silahlara ait ile çok sayıda mermi, çelik yelek ve bir zırhlı cip ele geçirildi.


Adnan Oktar'ın evinde çok sayıda silah ele geçirildi

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerince gözaltına alınan Adnan Oktar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Adnan Oktar'a hastane çıkışında vatandaşlar tepki gösterdi. "Kediciklerin nerede" diye bağıran vatandaşlara gülümseyen Oktar, polis tarafından araca bindirildi. Bazı kişiler polis aracının camlarını yumrukladı.  İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülen Oktar'ın burada ifadesinin alınacağı öğrenildi.

MAL VARLIKLARINA EL KONDU, TÜM ŞİRKETLERİNE KAYYIM ATANDI

Adnan Hoca ve örgütüne yönelik operasyonda şüphelilerin tüm mal varlıklarına el kondu. Bu arada şirket, dernek ve vakıflara kayyım atandı. 

Başsavcılığın talebi üzerine 31 ayrı suçlamaya yönelik haklarında soruşturma yürütülen Adnan Oktar ve 235 şüpheli hakkında İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nce mal varlığına el koyma kararı verildiği ifade edildi. Soruşturma aşamasında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunun da ulaştığı da öğrenildi. El koyma kararının bugün itibariyle tapu ve bankalara gönderildiği de kaydedildi. 

Oktar'ın ve grubunda bulunan şüphelilerin adreslerinde Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ve ilçe emniyet müdürlüklerinde bulunun olay yeri inceleme büro ekipleri çalışma yaptı. Ekipler adreslerde çok sayıda bilgisayar, para kasası, değerli eşya, para sayma makinesi, çok sayıda tabanca ve otomatik tüfek ele geçirdi. Ele geçirilen malzemeler incelenmek üzere Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

ADNAN OKTAR'IN EVİNDEN ÇOK SAYIDA TARİHİ ESER ÇIKTI

Adnan Oktar ve grubuna yönelik düzenlenen operasyonda ele geçirilen tarihi eserler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Çok sayıdaki tarihi eserin Oktar'ın Çengelköy'deki evi ile Ümraniye'de bulunan bir depoda bulunduğu belirtildi. El konulan tarihi eserler incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

16 ARACA EL KONULDU

Adnan Oktar'ın Çengelköy'deki evinin bahçesinde ve garajında bulunan 16 araca el konuldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda Oktar'ın Çengelköy'deki villasında arama yapıldı. Villanın bahçesinde ve garajında yer alan bir çoğu lüks 16 araca da el konuldu. Araçlar çekiciler ile buradan götürüldü.

YAŞLARI 11 İLE 40 ARASINDA DEĞİŞEN ÇOK SAYIDA ŞİKAYETÇİ

İstanbul, Ankara, Antalya ve Muğla'daki operasyonlarda gözaltı kararı verilenlerden 106'sının kadın olduğu öğrenildi. İstanbul'da 22 ilçede 115 adres, Ankara'da 2 ilçede 3 adres ve Muğla ile Antalya'da 1'er adrese baskın yapıldığı öğrenildi. Yaşları 11 ile 40 arasında değişen yaklaşık 70 kişinin şikayetçi olduğu belirtildi.


Adnan Oktar'ın villasının bahçesindeki lüks araçlar dikkat çekti

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA... İŞTE YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
"Emniyet Müdürlüğümüz Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik olarak; Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, terörle mücadele kanununa muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılıkla mücadele kanuna muhalefet, vergi usul kanununa muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin engellenmesine dair kanuna muhalefet suçlarından 11.07 2018 tarihinde 235 şüpheliye yönelik olarak operasyon başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

SAĞLIK KONTROLÜNE GETİRİLENLERE 'MAŞALLAH'LI TEPKİ

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü otobüsüyle öğlen saatlerinde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen şüpheliler sağlık kontrollerinden geçirildi. Plastik kelepçeyle otobüsten indirilen kadın şüpheliler basın mensuplarına, "Arkadaşlar devletimiz bizi aklayacak" dedi. Bu sırada hastane bahçesinde bulunan bazı kişiler, şüphelilerin arkasından "Maşallah, maşallah " diye bağırdı. 

ANTALYA'DA BİR ŞÜPHELİ KADIN EVİNDE BULUNAMADI

Soruşturma kapsamında Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgüt üyesi olduğu iddia edilen S.Ş. isimli kadının Konyaaltı ilçesi Sarısu Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenledi.

Adresinde bulunamayan şüpheli kadının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.