FİNANS Haber Girişi : 02 Nisan 2018 22:55

Tesla öyle bir iflas etti ki inanamazsınız.!

Tesla öyle bir iflas etti ki inanamazsınız.!
Elon Musk, Twitter hesabından; “Üzülerek açıklıyorum ki Tesla, Paskalya Yumurtası (Easter Eggs) satışları da dahil olmak üzere, yoğun para toplama çabalarına rağmen iflas etti.


Elon Musk, Twitter hesabından; “Üzülerek açıklıyorum ki Tesla, Paskalya Yumurtası (EasterEggs) satışları da dahil olmak üzere, yoğun para toplama çabalarına rağmen iflas etti. Öyle bir iflas etti ki inanamazsın.” açıklamasını yaptı. Musk daha sonra bir kartonun üzerine yazılmış Bankwupt (iflas) yazısı ile aracının önünde fotoğraf çekildi


Elon Musk’ın kurucusu olduğu ve elektrikli otomobil sektörüne yön veren Tesla‘nın, iflas edeceği söylentileri gündeme bomba gibi düşmüştü. Hatta bu söylentiler o kadar ciddi boyuta ulaşmıştı ki, Elon Musk’ın ütopik bir şey yapmazsa firmanın 4 ay gibi bir sürede iflasını açıklayacağı bile söylenmeye başlanmıştı. Bu iddialara Elon Musk kişisel Twitter hesabından 1 Nisanşakası ile karışık bir cevap verdi. Peki, Elon Musk firması hakkında çıkan bu dedikodulara nasıl bir yaklaşım sergiledi?

Tesla öyle bir iflas etti ki inanamazsınız!

Elon Musk, Twitter hesabından; “Üzülerek açıklıyorum ki Tesla, Paskalya Yumurtası (EasterEggs) satışları da dahil olmak üzere, yoğun para toplama çabalarına rağmen iflas etti. Öyle bir iflas etti ki inanamazsın.” açıklamasını yaptı. Musk daha sonra bir kartonun üzerine yazılmış Bankwupt (iflas) yazısı ile aracının önünde fotoğraf çekildi.

Elon Musk, firması hakkında çıkan iflas dedikodularına sinirlenmiş olacak ki bu fotoğrafa yorum olarak; “Elon, Tesla Model 3’ün yanında Teslaquilla şişeleriyle çevrelenmiş duruyor. Kurumuş gözyaşlarının izleri hala yanaklarında görülüyordu.” yazdı.


Ancak firmanın son dönemde borsada kötü günler geçirdiği gibi büyük bir gerçek var ortada. Uzmanlar bu dalgalanmanın normal olduğu görüşünde olsa da yatırımcılar biraz temkinli davranabilir. Borsadan yola çıkarak firma hakkında yorumda bulunmak çok yanlış. Facebook, yaşanan veri krizi sonrasında borsada 2012 yılında gördüğü en düşük değerden işlem görmüştü. Buradan yola çıkarak Facebook’un da Tesla gibi “sözde” batacağı söylenebilir.

Yenilik üreten ve insan hayatını kolaylaştıran firmaların uzun ömürlü olduğu açıkça ortada. Elon Musk’ın espirili yaklaşımından da anlayacağımız gibi firma söylendiği gibi iflasıneşiğinde değil. Aksine ilerleyen dönemlerde elektrikli otomobil devinin daha güçlü modeller ile geleceği düşünülüyor.

:)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.