GÜNDEM Haber Girişi : 23 Ocak 2019 15:37

Turgut Öker Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Turgut Öker Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı ve HDP 25. Dönem İstanbul Milletvekili Turgut Öker Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.

AABK Genel Başkanı 
Hüseyin Mat Sosyal Medyadan Açıkladı..!

TURGUT ÖKER DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR

AABK Onursal Başkanımız Turgut Öker, bugün öğlen vakti saat 12:45’de Sabiha Gökçen havalimanında,  Avusturya Viyana’ya gelmek için çıkış yaparken gözaltına alınmıştır.

Bu gözaltı kararı hukuki değil siyasidir. Çünkü bu gözaltı bir yandan AKP Hükümeti'nin Avrupalı Alevi hareketine ve kazanımlarına yönelik saldırlarının yoğunlaştığı döneme denk düşmektedir.

Aynı zamanda Avusturya  Alevi Birlikleri Federasyonu’muzun Aleviliği resmi olarak “İslam Yasası” çerçevesinde tanınmasına karşı açtığı itiraz davasının duruşmasına katılmak üzere Viyana’ya gelmesinin öncesi bu gözaltı kararı manidar olmakla ile birlikte Alevilere gözdağı verme amacıyla gerçekleşmiş keyfi bir gözaltıdır.

Aleviliğin evrensel dili ve dünya görüşü her türlü şiddeti red eden yaklaşım olarak, bugüne kadar demokratik ve hak temelli mücadeleyi benimsemiştir. Alevi hareketinin bir parçası olan Turgut Öker’in "terör örgütü üyeliği" gibi  mesnetsiz bir gerekçe ile suçlaması ve gözaltına alınması ve de İzmir Savcılığının buna istinaden tutuklama kararı ile gözaltına alınması talebi asla kabul edilemez ve hukuk dışı keyfilikliktir.

Hukuk dışı keyfi ve siyasi gözdağları bizi asla korkutamaz. AABK Onursal Başkanımızın yanındayız…

Kurumumuzu ve yöneticilerimizi  korku, baskı, yıldırma amacı taşıyan bu keyfi gözaltıyı kınıyor ve AABK Onursal Başkanı Turgut Öker'in derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

AABK Genel Başkanı 
Hüseyin Mat
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.