'Türkiye İttifakı' nı neden istiyorlar..?

Muharrem İnce'den Erdoğan'a 'Türkiye İttifakı' yanıtı
24 Haziran seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye İttifakı' önerisini sert mesajlarla eleştirdi. Erdoğan'ın önerisini "ucuz bir politik manevra" olarak niteleyen İnce, '82 Milyonun ittifakını isteyen biri, muhalefet liderine düzenlenen linç organizasyonunun avukatı olmaya soyunmaz.' dedi.
İnce Twitter hesabından şunları kaydetti;

“Türkiye İttifakı önerisi ciddi ve samimi olmadığı gibi kamuoyuna yansıyan bilgilere bakıldığında da Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretebilecek özelliklerden uzaktır. Çünkü kendi içinde demokratik değildir. Muhalefetsizliği esas almaktadır.

İttifak hedeflere ulaşmak için yapılır. Hedefi demokrasiyi geliştirmek, güçler ayrılığını yerleştirmek, Türkiye’nin çağdaş demokratik bir ülke olması için yeni bir uzlaşma ortamı yaratmak olmayan hiçbir ittifak, Türkiye için çözüm değildir.


Bu öneri Erdoğan’ın benim arkama düşün, beni güçlendirin, benim yaptığım hataları üstlenerek temizleyin, yüklerimden arındırın türünden ucuz bir politik manevradır.


82 Milyonun ittifakını isteyen, yurttaşlarında hedef birliğini arzulayan biri, muhalefete sabah akşam terörist, terörist destekçisi gibi yalanlarla örülmüş nefret dilini siyaset sanan biri olamaz.


82 Milyonun ittifakını isteyen biri, muhalefet liderine düzenlenen linç organizasyonunun avukatı olmaya soyunmaz. Benim sorumlu olduğum yönetimde böyle bir olay nasıl oluyor diye utanır, sorumluluğunun gereğini yapar.

82 Milyonun ittifakını isteyen biri, yurttaşları arasında organize bölücülük yapmaz. Bu çağda, bu yüz yılda linç organizasyonlarının avukatlığını üstlenmez. Yurttaşlarını bizden ve bizden olmayanlar diye ayırmaz. Kamu hizmetlerinde yurttaş hakkını esas alır.


Türkiye yaşamakta olduğu ekonomik krizi de, dışarından kuşatılmışlığını aşabilecek güce de birikime de, kadrolara da sahiptir. Önündeki engel demokrasiye savaş aşmış, bunu sindiremeyen Erdoğan ve ortağından başkası değildir.

Türkiye’nin geleceği için bir ittifak kurulacaksa o da eksiksiz bir demokrasi için yola çıkanların ittifakıdır.”
Muharrem INCE


Aydin Baylan yazdi...!

Neler oluyor : 
👉 Kasası yağmalanan , Hazinesi tamtakır olan ülkeyi bu haliyle yönetemiyeceğini yeni anlayan AKP ,  kredi için Avrupa ve IMF 'ye muhtaç hale geldi. Ortağı MHP ile kredi alamayacağını gören hükümet , Cumhur ittifakını bitirip , can simidi olarak Avrupa 'da ki sosyal demokrat partiler  - hükümetler nezdinde kredibilitesi yüksek  olan CHP'ye ortaklık teklifine yöneldi. 
👉 Millet ittifakının diğer ortağı İYİ PARTI içinden bazı isimlerin de sıcak baktığı görulen yeni ortaklık modeline , halka verdiği " YOLSUZLUKLA MÜCADELE " sözünün tavsayabileceği endişesiyle , KILIÇDAROĞLU karşı çıkıyor.
👉 Hatta bu yüzden dün Türkiye ekonomisinin % 70' ini elinde tutan 11 Büyükşehir Belediye Başkanıyla biraraya gelip gövde gösterisi yaptı ve " YOLSUZLUKLARIN ARAŞTIRILMASI - SORUŞTURULMASI " talimatı verdi.
👉 Cumhur ittifakının çatırdadığını gören BAHÇELİ ise , Akp içinde ki Pelikancı ve Soylu ekipleriyle işbirliği yaparak Linç girişimi gibi provakasyonlarlaprovakasyonlarla7  ➡ olası bir Akp  - CHP ortaklığının önünü kesmeye   çalışıyor. Bu amaçla önümüzdeki hafta ERKEN SEÇİM dahil  CUMHUR İTTİFAKINI bitirici bir hamleye yönelebilir.
👉 Bu arada AKP hükümeti , CHP  'yi işbirliğine zorlamak için LİNÇ girişimi gibi Provakasyonlar - İstanbul seçimini etkisizlestirici müdahale gibi bir çok hamle daha yapabilir ancak , KILIÇDAROĞLU ve AKŞENER , iktidar havucuna karşı dik duruyor
👉 ÖZETLE , GÜZEL GÜNLER YAKINDA , ENSEYİ KARARTMAYIN...
Aydin Baylan (Gazeteci)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.