AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 18 Ekim 2022 13:33

Türklere neden Avrupa ülkeleri Vizelere Red veriyor

Türklere neden Avrupa ülkeleri Vizelere  Red veriyor
Türk vatandaşları vizelerinde bütün belgeleri ve şartları eksiksiz yerine getirilse de "Schengen vizesi"nde sorun yaşıyor. Almanya için yapılan başvurular 10. madde engelleniyor. Peki nedir bu 10. madde? İşte detaylar

Schengen vizesi almak isteyen Türkler için başvuru yapanların çoğu 10. maddeden ret cevabı alıyor. Özellikle bu yanıtı alanların büyük çoğunluğu Almanya Başkonsolosluğu'na başvuruyor.

10. MADDE NEDİR?

Ret cevabına gerekçe olarak gösterilen 10 madde ise planlanan kalışa ilişkin gerekçenin inandırıcı olmadığı ve seyahat amacının net olarak belirtilmediği anlamına geliyor.

SADECE VATANDAŞLAR DEĞİL ŞİRKET SAHİPLERİ DE RET YANITI ALIYOR

Ancak 10. maddeden ret cevabı alanların içinde tüm belgelerini eksiksiz olarak tamamlamış; buradaki mal varlığını ve şirketlerini de dayanak olarak göstermiş kişiler de bulunuyor.

Show Haber'de yer alan habere göre; Schengen vizesi için başvuru yapan bir iş adamı "600 çalışanımız var şirketimizde. Her şeyimiz yasal. Tüm evraklarımız tamamken ret aldık" diye konuştu.

BAŞKA ÜLKELERE BAŞVURULARI DA ETKİLİYOR

10. maddeden alınan ret yanıtı başka ülkelere başvuruları da etkiliyor.

Vatandaşlar, söz konusu sorunun diplomatik olarak bir an önce çözülmesini istiyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.