AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 27 Şubat 2022 01:05

Ukrayna savaşı: Rusya askeri operasyonu genişletme emri verdi

Ukrayna savaşı: Rusya askeri operasyonu genişletme emri verdi
Kiev'in müzakere teklifini reddetmesinin ardından Rusya, Ukrayna'daki askeri operasyonlarını genişleteceğini duyurdu. Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, Türkiye'nin boğazlar konusunda henüz karar almadığını söyledi.
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik cihazlardan bahsediyoruz.  Cumartesi günü öne çıkan şudur:

 TSİ 18. tüm istikametlerde 31 Rusya devam emri verdi

 Kiev'in Belarus'taki ulaşım teklifini reddetmesinin Rusya, Ukrayna'daki askeri operasyonlarını yaygınlaştıracağını duyurdu.  Rusya Savunma Bakanlığı tarafından kullanıma uygun, "Ukrayna tarafının eğitimlerine devam ederken, operasyon olarak genel olarak eğitime yönelik uygulamalarda eğitim planını" okul tarafından kullanıma yönelik.  Kiev, ateşkesmeyi reddetmesini reddetmediğini, ancak Moskova'nın ültimatomunu kabul etmemesini açıklamıştı.

 TSİ 17.30 Türk yetkilisi: Türkiye boğazlar konusunda karar almamış

 Reuters haber ajansına verici bir Türk yetkili, Türkiye'nin İstanbul ve Çanakkale boğazlarını Rus gemilerine hakkında henüz bir karar almadığını ifade etti.

 Rus Interfax haber ajansının aktardığına, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği de Rus gemilerinin Karadeniz'den geçişi konusunda Türkiye'den herhangi bir resmi bildirim almadığını duyurdu.
Dw Türkçe 
www.avrupahaber.net 
Muharrem seren 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.