KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 29 Temmuz 2018 21:27

Ünal Ersözlü’den Dört Gün Buda Üç Gün Zorba

Ünal Ersözlü’den Dört Gün Buda Üç Gün Zorba
GAZETECİ, ŞAİR, YAZAR ÜNAL ERSÖZLܒNÜN YENİ KİTABI DÖRT GÜN BUDA, ÜÇ GÜN ZORBA KARAKARGA YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

Yazarın felsefe içerikli kitabı Dört Gün Buda, Üç Gün Zorba birbirinden çok farklı bölgelerde ve farklı zamanlarda yaşamış bilgelerin öğretilerinden yola çıkarak sevgi, mutluluk, huzur, iyilik gibi kavramların izini sürüyor.

Arka kapaktan:

“Hayatta en çok sevmeniz gereken kişi kendinizsiniz.” – Buda

“Kendini kurtarmanın tek yolu başkalarını kurtarmak için çabalamaktır.” – Alexis Zorba

Bambaşka kıtalarda ve asırlarda yaşamış arifler, mutluluğun peşine düşenlere mürşidin kendi algılarımız olduğunu söylediler. Erdemin, metanetin ve öz saygının bir kökte filizlenip, dallarından sevgiyi, huzuru, neşeyi nasıl uzatacaklarını anlattılar. Oysa insanlık hâlâ, halının altına bizzat süpürdüğü hazineyi, tanımadığı kahramanları masal dağlarında arıyor.

Ünal Ersözlü; dört gün Buda kadar dingin ve sabırlı, üç gün Zorba kadar coşkulu ve tutkulu yaşamanın, mutluluğa hak ettiği dengeyi nasıl vereceğini anlatıyor. Buda’dan Hallac-ı Mansur’a, Eckhart Tolle’den Jung’a kadar, keşiflerini paylaşmış ne kadar bilge varsa, bizi onların işaret ettiği hemzemine götürüyor; süveydaya.

ÜNAL ERSÖZLÜ KİMDİR HAKKINDA.!

Şair, Gazeteci, Yazar (Doğum 1959-Ankara)

Ünal Ersözlü, İzmir Eczacıbaşı İlkokulu’nu bitirdikten sonra, orta öğrenimini Manisa Şehitler Ortaokulu, İzmir Bornova Suphi Koyuncuoğlu ve Adana Karşıyaka Lisesi’nde tamamladı.
Yüksek öğrenimini Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde sürdürdü.

 

ŞİİR YOLCULUĞU

Ünal Ersözlü’nün, üniversitenin ilk yıllarında başladığı, 1980’den günümüze sabır ile taşıdığı şiir yolculuğu sürüyor. Şair Ersözlü “Okyanusların Not Defteri” adlı ilk kitabıyla 1990 Akademi Kitabevi Şiir Başarı Ödülü’nü, “Gidiyorum Adım Unutuluş Olsun Diye” adlı kitabıyla, 1998 Behçet Aysan Şiir Ödülü’nü kazandı. Şairin 2011 Yunus Nadi Şiir Ödülü’ne layık bulunan “Kapıyı Çalıyorum” adlı şiir dosyası, Kırmızı Yayınları’ndan yayımlandı. Denemelerini “Zaman, Ayna, Bıçak”  adlı eserinde toplayan Ersözlü’nün, uzun lirik bir şiirden oluşan “Gençliğin Dün Gecesi” adlı kitabı ise Everest Yayınları’ndan çıktı.

Ünal Ersözlü’nün son şiir kitabı “Sarmaşk”, 2014 yılında Islık Yayınları’ndan yayımlandı.

Ersözlü, 2017 yılı sonunda, Kara Karga Yayınları’ndan, dikkat çeken ‘Dört Gün Buda, Üç gün Zorba’ adlı, felsefe içerikli kitabını yayımladı. Ersözlü’nün şiiri, eleştirmenler tarafından, gündelik hayattan beslenen, derin ve dokunaklı, insana dair her ayrıntıyı yansıtan; toplumcu, lirik, izlenimci bir çizgide yorumlandı.

 

GAZETECİLİĞİ

Ersözlü, gazeteciliğe 1987’de haftalık haber dergisi Yeni Gündem’de muhabir olarak başladı.

İzmir’de yayımlanan Yeni Asır’da muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü, yazarlık yaptı. Barometre Gazetesi’nin Ege Bölge temsilcisi ve yazarı oldu.

Ateş Gazetesi’nde ve Sabah’ta yazarlık yaptı. Sırasıyla Kanal-E (CNBC-E), Kanal Ege, İzmir TV gibi televizyonlarda; program ve haber sunucusu olarak görev aldı.

Ünal Ersözlü, 2003-2014 yılları arasında, Sabah Gazetesi’nde Akdeniz ve Ege Bölge temsilcisi, yayın yönetmeni ve bölge yazarı olarak görev üstlendi. Ekibiyle birlikte, Sabah Akdeniz ve Egeli Sabah’ı yayımladı, bu yayınların markalaşma süreçlerinin öncülüğünü yaptı. Çeşitli gazetecilik ödüllerine layık bulundu. Belgesel yazarlığı deneyimi de yaşayan Ersözlü, Türkiye Yazarlar Sendikası, İzmir ve İstanbul Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesi.

 

İLETİŞİM SERÜVENİ  

Ünal Ersözlü gazetecilikten uzak olduğu yıllarda, iletişim alanında çalıştı.

Tansaş’ın ilk yıllarında Basın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünü yaptı. Tansaş’ta kitap satışını sağlayarak, Türkiye’de market raflarına kitapların girmesine öncülük etti. (1990)

Ekip arkadaşlarıyla birlikte; Zülfü Livaneli (1994), Ahmet Piriştina (1999) seçim kampanyalarının koordinasyonundan sorumlu oldu. Ahmet Piriştina döneminde, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden, İzmir Yayıncılık’ın Genel Müdürlüğü ve Başkan Piriştina’nın medya danışmanlığı görevlerini üstlendi. (1999-2002) Ersözlü, arkadaşlarıyla birlikte, İzmir’de artı değer yaratan ve sürdürülebilir olmayı başaran, İzmir Kent Kitaplığı’nı kurdu. İzmir Kent Kültürü Dergisi’ni çıkardı. İzmir Kent Kitaplığı’nın ve İzmir Kent Kültürü Dergisi’nin kurucu genel yayın yönetmenliğini yaptı. Ünal Ersözlü, şu anda bünyesinde farklı şirketler barındıran Saya Grup’ta Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevini yürütüyor.

Ersözlü, Efsun Ersözlü ile evli. Şafak adında bir oğlu var.

 

ESERLERİ

Okyanusların Not Defterinden (1990)

Gidiyorum, Adım Unutuluş Olsun Diye (1998)

Zaman, Ayna ve Bıçak (1999)

Aşk-ı Hakiki (2004)

Gençliğin Dün Gecesi (2008)

Kapıyı Çalıyorum(2012)

Sarmaşk (2014)
Dört Gün Buda, Üç Gün Zorba (2017)

Muharrem Seren 

AVRUPA HABER 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.