SAĞLIK Haber Girişi : 19 Ocak 2023 13:59

Uzmanlar, çarşafların haftada en az bir kez yıkanmasını öneriyor.

Uzmanlar, çarşafların haftada en az bir kez yıkanmasını öneriyor.
Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için hijyene dikkat etmek zorundayız. Hijyeni sağlayan şeylerden biri de yatağa serdiğiniz çarşafları aralıklı olarak yıkamaktır.
 Uzmanlar, çarşafların haftada en az bir kez yıkanmasını öneriyor. Çarşafını haftada bir kez yıkamayanlar bunları öğrenince bir daha asla yapmayacaksınız!

Güzel bir gece uykusu geçirmek, sağlıklı olmanız için şarttır. Hayal etsenize duş aldınız tertemiz oldunuz ve temiz çarşaflarınızın serili olduğu yatağa yatacaksınız. Şimdiden rahatladınız öyle değil mi? İşte bunun için haftada en az bir kez olmak üzere çarşafları değiştirmeniz gerekiyor. Çünkü sağlıklı bir uyku, temiz çarşaflardan da geçiyor.

Eğer siz çarşaflarınızı haftada bir kez değil de aylık olarak yıkıyorsanız burada bir sorun olduğunu söylemek zorundayız. Yatağınız, hijyenik olmazsa ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Gece boyunca yatakta yattığımızı düşünürseniz, terimizin de yatağa geçebildiğini anlayabilirsiniz. Ya da toz, kepek gibi birçok şeyi de çarşafa çekeriz. İşte bu nedenle çarşaflarınızı haftalık olarak en az bir kez yıkamanız gerekiyor. Şaşırtıcı gelebilir ama Amerikalılar, çarşaflarını ortalama olarak 24 saatte bir değiştiriyor. Türkiye'de ise bu oran çok daha uzun

ÇARŞAFLARINIZI YIKAMAZSANIZ NELER OLUR NELER!

Ter, kir, toz akarları, ölü deri hücreleri ve daha fazla şeyin biriktiği çarşaflarınızı haftada en az bir kez yıkamazsanız başınıza gelecekleri gördükten sonra yıkayacaksınız. Kirli çarşaflar ciltte kaşıntı, astım alevlenmeleri, mevsimsel alerjiler ve döküntülere sebep olur.

Özellikle evcil hayvanınız varsa ve yatağınızda uyuyorsa o zaman çarşaflarınızı haftada birden çok daha fazla yıkamanız gerekir. 2 çarşafınızın olması yeterli olacaktır. Birini serdiğinizde diğerini yıkayın. O kuruduğunda da serili olanı yıkayın. Böylece sürekli temiz çarşaflarda uyumuş olacaksınız.KAYNAK: Haberciniz

www.avrupahaber.net 

Editör:M.Seren 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.