ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 04 Aralık 2020 01:32

Yeni YILDA ALMANYA 2021 NELER GELECEK?

Yeni YILDA ALMANYA 2021 NELER GELECEK?
2021de her yıl olduğu gibi yeni yılın başında birçok yeni düzenleme ve yasa yürürlüğe giriyor. 2021, daha fazla çocuk parası, tek kullanımlık plastik yasağı gibi birçok konuda yenilikler getiriyor. Konuyla ilgili olarak 2021 yılbaşından itibaren geçe
KAMUYA YÜKSEK MAAŞ Uzun müzakerelerden sonra sendikalar ve İşverenler nihayet kamu hizmeti ücret anlaşmazlığı konusunda bir anlaşmaya varabildiler. Kamu sektörü çalışanlarının maaşlarını en düşük maaş diliminde yüzde 4,5, en yüksek maaş diliminde ise yüzde 3,2 artırılması da kararlaştırıldı. Yüzde 1,4'lük ilk artışı Nisan 2021'de, bir sonraki yüzde 1,8 artış ise 1 Nisan2022'de başlayacak.

Hastanelerde Hekim ve  Hemşire olarak çalışan çalışanlar yüzde 8,7'ye kadar, yoğun bakımda çalışan ise yüzde 10'a kadar daha fazla maaş alacaklar.  Mart2021'den itibaren 70 euro ödenek verilecek, bu da bir yıl sonra 120 euros'a çıkarılacak.  Yoğun bakım aylık 100 euro ödenek alacaklar.  İki milyondan fazla kamu sektörü çalışanı toplu pazarlık kararlarından olumlu etkilenecek.

ÇOCUK PARASI 2021'de aylık çocuk parası 15 euro artacak.  2021 Ocak ayından itibaren, ebeveynlerin her biri ilk çocuğu için 219 euro alacak.  Üçüncü çocuk için 225 euro ve dördüncü çocuk için 250 euros'ya çıkacak.  Aynı zamanda, bir çift için çocuk ödeneği toplam 8388 Euro'ya çıkarıldı.  Aileler ve düşük gelirli kişiler için bir başka iyi haber ise, temel vergiden muaf ödenek, yani gelirin vergiden muaf olduğu miktar artırılacak.  ASGARİ ilginçET ARTIYOR 1 Temmuz 2022'ye kadar asgari geliştirte de zam gelecek.  Brüt asgari ücret 10.45 Euro'ya kadar dört aşamada yükseltilecek.  İlk aşama 1 Ocak 2021'de tatlı girecek: Brüt asgari ücret 9.50 Euro'ya yükselecek.  Brüt 9.60 Euro'ya ikinci artış 1 Temmuz 2021'de takip elde edilecek ve üçüncü aşama 1 Ocak2022'den itibaren brüt 9.82 Euro'ya yükseltilecek.


YARI ZAMANLI Farkı
 Önceden anne babaların ebeveynlerinin parası aldıkları haftada en fazla 30 saat çalışmasına izin veriliyordu.  Federal Aile Bakanı Giffey, sözlü ebeveynlere durumlarını iyileştirmek ve haftalık para karşılığında para kazanmak istiyor.  Örneğin, bu sayede ebeveynler devletten yararlanma haklarını kaybetmeden haftada 4 gün çalışabilecekler.  Yıllık 300 am Euro'nun üstünde kazancı olanlar ebeveyn yardımı alamayacak.

PLASTİK YASAKLANACAK
Tek kullanımlık plastik ve strafor ürünleri 2021'den itibaren yasaklanacak.  3 Temmuz 2021'den itibaren, plastik çatal bıçak takımı, plastik tabaklar, pipetler, sıcak yemeklerin alınması için strafor kaplar ve hatta plastikten yapılmış pamuklu çubuklar artık AB'de üretilemeyebilecek.  Yasağın alınmaması durumunda idari suç söz konusu 

2021'de Ausweis kilmik çok daha zamlanacak.  Yeni bir kimlik almanın bedeli 28.80 Euro'dan 37.00 Euro'ya çıkacak.  Bunun nedeni olarak yetkililer artan malt ve personel maliyetlerini gösteriyor.  Ayrıca, kimlik belgelerinin daha fazla güvenliği için, sadece pasaport yetkilisinde sahada veya fotoğrafçı tarafından pasaport yetkilisine dijital olarak iletilen pasaport fotoğraflarına plan izin ver.  Ancak, gerçekleşmesi için Federal Konseyin fiyat artışını onaylaması gerekiyor.

EMEKLİLERE MÜJDELI HABER 
Aylarca ayak tartışmalardan sonra, kabin şimdi temple emeklilik maaşına karar verdi.  Yeni emeklilik eki sayesinde onun ay biraz daha fazla paraya sahip olacak olan küçük emekli maaşı olan yaklaşık 1,3 milyon kişi için bir kazanç olarak nitelendiriliyor.  Temel emeklilik, vergi gelirleri ile finanse edileceği ve beklenen meblağın 1,3 milyar euro olması hesaplanıyor.  Temel emeklilik hakkından özellikle istihdam, çocuk yetiştirme veya bakım faaliyetlerinden en az 33 yıl emeklilik primi ödemiş kişiler yararlanabilecek.  Temel emeklilik maaşını almak için herhangi bir başvuru doldurmanıza gerek olmayacak.  Bu otomatik işlem olarak gerçeklesiyor....

Avrupa Haber
M.Seren.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.