GÜNDEM Haber Girişi : 20 Ocak 2019 01:08

Yerel Seçimler Öncesi Af Talebi

Yerel Seçimler Öncesi Af Talebi
Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte mahkum yakınları da seslerini yükseltmeye başladı. Sosyal medya hesaplarından yaptıkları etkinliklerle ses getiren mahkum yakınları mahalli idareler seçimine kadar mahkumlara bir af veya ceza indirimi çıkartılmasını

Mahkum yakınları mart ayında yapılacak olan yerelseçimler öncesinde af veya ceza indirimi yasasıçıkartılmasını talep etti. Mahkum yakınlarının yükselen sesleri siyasetçilerinde dikkatini çekiyor.

Sosyal medya hesaplarından çeşitli etkinliklerle seslerini duyurmaya çalışan mahkum yakınları seçimler öncesinde hükümlü olan yakınlarına kavuşmak istediklerini dile getiriyor. Sosyal medya grupları üzerinden organize olan mahkum aileleri,affın bir an önce çıkarılmasını arzu ettiklerini söyledi.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden önce Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli tarafından gündeme getirilen Af yasası ile ilgili yapılan çalışmalardan hiç bir netice alamadıklarını belirten mahkum yakınları yasanın bir an önce çıkması için gitmedikleri, çalmadıkları kapı kalmadığını, her ne kadar af konusuzaman zaman gündemde yoğunlaşsada çok çabuk unutulduklarını dile getirerek ceza indirim yasası çıkmasının geciktirilmesinin hiç kimseye bir fayda sağlamayacağını, bilakis daha büyük mağduriyetlerin yaşanacağını dile getiriyor.

Yerel Seçimler Öncesi Af Talebi

Adalet bakanlığı yetkilileri ve siyasetçilerin af konusunun hassas bir mesele olduğunu bunun için irdelenmesi ve incelenmesi ve tartışılması gerektiğini  belirttiklerini söyleyen mahkum yakınları "bu kadar zaman içerisinde bu hassas konunun incelenmesi ve tartışılması yeterli değil mi?" diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.