YUNAN TANRILARI VE BALIKESİR...


İklim sürdürülebilir tarım üretiminin en önemli etkenlerindendir.. İklim şartlarını insan eli ile tarım sektöründe uyarlamaya çalışırsanız bugün için sera maliyeti birim m2 değeri 1.000 TL dir..İklimlendirme hariç... İVRİNDİ dağlarından aşağı indiğinizde ısının fark edip, iklimin değiştiğini, kendi çıplak gözlerinizle izleyebiliriz..
Toprak ve tarımsal üretim, üretim de verimlilik ve süreklilik, stok edilebilirlik ve kooperatifleşme ile satışa ilişkin network oluşturma batma riskinizi sıfırlar Ken sürekli büyümeye de mahkum olursunnız.. Hangi iş de böyle bir durum var? 
Yollardaki asfalt düşkünlüğü körfezde bina düşkünlüğü e dönüştü.. Böyle olunca coğrafi yapı hayvancılığa da elverişli olmayınca( Edremit ve Körfez  bölgesi) zeytin köylünün hemen hemen tarımla tek baglantı sı olarak kaldı.. Sadece çiçek ihracatından 50 milyar dolar kazanan iklim siz ve topraksız Hollanda, altınoluk da domates peynirle karnını doyuran tatilcinin sadece çöplerini temizlemek Balıkesir liye kalır.. İyi çiftçi, iyi tarım verimli toprak ve uygun iklim şartlarından geçer..
Dünyanın en münbit arazi ve insan yasamını uygun iklim şartları Edremit Körfez Bölgesinde dir..
Bu bölge Yunan tanrılarının meskeni olmuş zenginlik kaynakları tüm tarih boyunca burada stoklanmıştır. En kanlı savas lar insan zeka ve beden gücüne dayalı olarak yapılmıştır.. Ve biz  onlardan daha cesur ve akıllı değiliz.. İlk güzellik yarışmasını düzenlerken aşkın ve kadının en güzeli ile yaşayan bu tanrılar öbür dünyaya göçmeden bu topraklardan da  hiç göçmediler Aksine pers İmparatoru bile İran dağlarından ve  güzelliklerinden buralara kadar savaşarak geldiler..
Biz elimizdeki bu güzelim toprakları 2*30m2 lik kıç kadar dairelere tahvil ederken neleri kaybettiğimizi bilemeyeceğiz.. Gelecek nesiller Edremit bitiş tabelası ile baslayan zeytin tarlalarını Burhaniye nin münbit arasilerinin nasıl olıpda kayboldıgını bilemeyecekler..
 Taş ekip, tekrar bitmediğinde taşı sofraya koyup yenimeyeceğii anladıgında iş işten geçmiş olsa da doğa intikamını "obruklar depremler Seller" ile eski halini aldıgında hep soy lar tükenmiş olacaktır..Gelecek 10 bin li yıllarda yazılacaktır.. 
O yüzden Ey Balıkesir li topraklarına sahip çık 2 30 luk daire sahiplerini domates kabuklarını toplamak yerine tüm dünyayı doyuracak imkanlarını bir araya getir.. Uygun iklim ve toprak sartları ile sadece çiçek serası yapıp belediyeleri beslersen Hollanda senin yanında halt eder.. Yöre mandıralarına sahip çıkarsan bütün Avrupa senin yoğurdun u peynirini yer.. 21 ilçenin tamamında 900 KÖYÜN en az yüzünde SICAK sular sera için seni bekliyor... SEN NEYİ BEKLİYORSUN?

TORUN HALİLİ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.