YUNANİSTAN HABERLERİ Haber Girişi : 31 Mayıs 2018 21:15

Yunanistan’da tutuklanan Turgut Kaya ile dayanışma eylemleri yapıldı

Yunanistan’da tutuklanan Turgut Kaya ile dayanışma eylemleri yapıldı
Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi (UPOTUDAK) tarafından yapılan çağrı sonrası Avrupa’nın birçok kentinde Turgut Kaya ile dayanışma eylemleri gerçekleştirildi.

Viyana, Hamburg, Frankfurt, Bern, Berlin, Londra, Atina, Den Haag ve Strazburg kentlerinde ki Yunanistan konsoloslukları önünde eylemler düzenlendi. Turgut Kaya, Türkiye‘nin isteği üzerine Yunanistan‘da tutuklanmıştı. 30 Mayıs tarihinde Yunanistan’da gerçekleşecek mahkeme öncesinde dayanışma eylemleri gerçekleşti.


Hamburg: Hamburg’ta Turgut Kaya Türkiye’ye iadesine karşı eylem gerçekleştirildi. Gänsemarkt bölgesinde bulunan Yunanistan Konsolosluğu önünde saat 15’te başlayan eyleme Hannover’den ATİF aktivistleri de katıldı. Mitingde Turgut Kaya’nın serbest bırakılmasını üzerine önceden hazırlanan dosya konsolosluğa yetkili yerlere gönderilmesi üzere verildi.

ATİK’e bağlı UPOTUDAK (Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi)’ın bildirileri okundu. Eylem Türkçe yapılan kapanış konuşması yanısıra ‘‘Özgürlük Mahkumları’’ ve Umuda Haykırış’ın yeni albümünde yer alan ‘‘Enternasyonel Dayanışma’’ ezgileri ile sonlandırıldı.

Frankfurt: UPOTUDAK, Enternasyonal Birlik ve MLPD tarafından yapılan ortak çağrı ile Yunan konsolosluğu önünde saat 10.30’da bir araya gelindi. Konsolosluk yetkilileri eyleme gelerek Turgut Kaya’nn tutsaklığı hakkında bilgi aldılar. Belge ve açıklamaları yetkililere derhal ulaştıracakları sözünü verildi. Konsolosluk yetkilileri ile yapılan görüşme sonrası basın açıklamasının metni okundu ve „Tüm politik tutsaklara özgürlük!“ sloganı ile dayanışma eylemi sonlandırıldı.


Bern: İsviçre’nin Bern şehrinde Yunanistan Konsolosluğu önünde Turgut Kaya’ya Özgürlük şiarı İsviçre İnsan Hakları Derneği ve ATİK/UPOTUDAK’ın örgütlediği bir eylem gerçekleşti. Türkiyeli devrimci örgütlerinde destek vererek katılım sağladığı eylem „Freiheit für Turgut Kaya“ sloganları ile başladı. ATİK/UPOTUDAK’ın yayınladığı bildirinin okunmasının ardından Yunanca ve Almanca hazırlanan dosya konsolosluk görevlilerine verildi. İsviçre ATİK komitesi adına süreci anlatan bir konuşmanın ardından İnsan Hakları Derneğinin İngilizce yaptığı duyarlılık çağrısı ile eylem slogan ve alkışlarla sonlandırıldı.

Strasbourg: Turgut Kaya için Fransa’nın Strasbourg şehrinde bulunan Yunan konsolosluğu önünde protesto eylemi gerçekleştirildi. ATİK Fransa Komitesinden bir heyet Yunan Konsolosluğuna girerek içerideki yetkililerle görüştü, Turgut Kaya’nın durumuna ilişkin konsolosluk yetkililerine dosya verdi ve Turgut Kaya’nın serbest bırakılmasını talep etti.

Den Haag: Yunanistan’ın Den Haag konsolosluğu önünde bir dayanışma eylemi yapan HTİF aktivistleri konuya dair Hollandaca bir konuşma gerçekleştirdiler. Yapılan konuşmanın ardından sloganlarla Turgut Kaya’nın özgürlüğü talep edildi. Yapılan tutuklamanın meşru olmadığı dile getirilen konuşmada Yunanistan’ın tutsak alınan Kaya üzerinde sorumluluğu olduğu dile getirildi.

Augsburg:31 mayıs 2018 Bugün Augsburg da Hatip Dicle ve Hdp milletvekili adayi Turgut Öker'in katildigi Programda Turgut Kaya icin dayanisma yapilmasi ve destek talebi konusuldu.

Londra: Yunan Konsolosluğu’nun önünde buluşan grup, “Free Turgut Kaya Now” (Turgut Kaya derhal serbest bırakılsın), “Stop extradition of Turgut Kaya to Turkey” (Turgut Kaya’nın Türkiye’ye iade edilmesini durdur) pankart ve sloganları ile Kaya’nın özgürlüğünü talep etti.
UPOTUDAK’ın İngilizce bildirisinin kamuoyuna dağıtıldığı eylemde, aynı zamanda Yunan Konsolosluğu ile görüşmeyi talep etmek için bir heyet oluşturuldu.
Konsolosluk yetkisi ile görüşmede Kaya’nın hayatı ve içinde bulunduğu durum anlatıldı ve Konsolosluk yetkililerine mektup verildi. Büyük ilgi gösteren yetkililer, talepleri Yunanistan’a aktaracağını dile getirdiler. Eylem bir buçuk saat sonra sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.