BULGARİSTAN HABERLERİ Haber Girişi : 29 Ağustos 2023 01:12

155 bin euro gümrüğe takıldı: Türk vatandaşı sınırı geçemedi

155 bin euro gümrüğe takıldı: Türk vatandaşı sınırı geçemedi
Edirne’nin Hamzabeyli sınır kapısının karşısında bulunan Lesovo Gümrük Kapısında Türk vatandaşının kullandığı araçta 155 bin euro ele geçirildi.

Lesovo gümrük noktasının yetkilileri, bir arabanın muayenesi sırasında 303 bin leva eş değerinde beyan edilmemiş para buldu.

Türk vatandaşı olan sürücü ve dört akrabası, Lesovo sınır kapısından giriş yaptı. Gümrük kontrol alanında herkes beyan edecek bir şeyi olmadığını söyledi. Araç, detaylı bir gümrük kontrolü için x-ray ve fiziki kontrole sevk edildi. Burada Gümrük Müfettişlerinin de gözetiminde yapılan kontrollerde aracın yedek lastik bölmesindeki kişisel eşyaların arasında iki çantada Euro banknotlarının bulunduğu paketlerin torbalara saklandığı görüldü.

155 bin euro gümrüğe takıldı: Türk vatandaşı sınırı geçemedi - 1

Toplamda 303 bin leva eş değeri olan beyan edilmemiş 155 bin euro bulundu. Daha sonra araçtaki yolculardan Türk vatandaşı E.G. paranın kendisine ait olduğunu belirtti.

Olay yerinde bulunan soruşturmacı gümrük müfettişi tarafından Yambol Bölge Savcılığı'na ön duruşma süreci başlatıldı.

www.avrupahaber.net 

Muharrem Seren 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.