TÜRKİYE Haber Girişi : 15 Aralık 2015 22:31

'Diktatörce davrananlar özgür medyadan korkar'

'Diktatörce davrananlar özgür medyadan korkar'
Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi'nin önünde başlatılan 'umut nöbeti'ni dün, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan ve gazeteci Rıdvan Akar devraldı.


Muhalif ya da iktidar yanlısı ayırt etmeksizin vicdanında bir sızı olan herkesi Silivri'ye gelip tutuklu gazetecilere destek vermeye çağıran Türenç, "Eğer bir iktidar demokratik anlayışını, demokratik duruşunu kaybetti ise çeşitli nedenlerle bağımsız basından daima korkar. Dünyanın her yerinde diktatörce davrananlar özgür medyadan korkarlar." dedi. Fikret Ercan da, "Bu anlaşılmaz bir şey, biz de anlamıyoruz, dünya da anlamıyor." diye konuştu. Türkiye'nin 12 Eylül darbesinden bu yana düşünce ve ifade özgürlüğündeki en zor günlerini yaşadığını vurgulayan Rıdvan Akar ise, televizyonların kapatılıp gazetecilerin tutuklu yargılanmasının Türkiye demokrasisi açısından utanç verici bir durum olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı, tutuklu gazetecileri ziyaret için dün Silivri Cezaevi'ne geldi. İçeri girmelerine izin verilmeyen grup üyeleri, cezaevi önünde 'umut' nöbeti tutan gazetecileri ziyaret etti

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.