SİYASET Haber Girişi : 20 Mayıs 2015 12:21

AKP'YE SUPER YANIT!

AKP'YE SUPER YANIT!
HDP'nin Mersin ve Adana binalarını bombalayan AKP'ye, sokağa çıkan mahşeri kalabalıklar cevap verdi. Semsûr'da meydanı hınca hınç dolduran onbinlere seslenen Demirtaş,'AKP düştü düşecek' dedi
ASIL CEVAP 7 HAZİRAN'DA    HDP'nin yükselişini        durdurmak için her yolu deneyen Erdoğan ve AKP'nin en son bombalara sarılması Türkiye halklarını sokağa döktü. "HDP'nin baraj altında kalması süper olur" diyen Yalçın Akdoğan'a Türkiye ve Kürdistan'da sokağa çıkan yüzbinlerden "süper" yanıt geldi.


ASLAN KEDİYE DÖNÜŞECEK   Semsûr'da alana sığmayan onbinlere seslenen HDP Eşbaşkanı Demirtaş, Erdoğan'ın bombalamanın olduğu gün HDP'ye saldırarak suçu üstlendiğini vurguladı. Erdoğan'ın Kobanê sözüne atıf yapan Demirtaş, "AKP düştü düşecek. Gönlündeki aslan 7 Haziran'da kediye dönüşecek" dedi.

Semsûr mührü HDP'ye vurdu

Semsûr'da meydanı hınca hınç dolduran onbinlere seslenen Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kobanê düştü düşecek' sözlerini hatırlatarak, 'Kobanê düşmedi AKP düştü düşecek. Halklar 7 Haziran'da Erdoğan'ın gönlündeki aslanı kediye dönüştürecek' dedi

Maruz kaldığı tüm saldırılara karşı seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren HDP'nin Semsûr (Adıyaman) merkezde gerçekleştirdiği mitinge onbinler katıldı. Miting alanını hınca hınç dolduran Semsûrlular, HDP'nin milletvekili adayları Behçet Yıldırım, Ferhat Temel, Ayten Yılmaz, Birsen Tunç ve Yasin Tahta etrafında kenetlenerek, 7 Haziran'daki zaferlerini adeta şimdiden ilan etti. Görkemli mitingde onbinlere ilk olarak seslenen HDP Mersin Milletvekili Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP'nin kendilerinden korktuğu için durmadan saldırdığını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Merak etme senin adil bir şekilde yargılanman için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

AKP'ye ders vereceğiz

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş sözlerine, "Adıyaman Adıyaman olalı böyle bir meydan görmedi" diyerek başladı ve ekledi: "Bu meydanda gönlü barış kardeşlik ve demokrasi ile atan herkesin bu ülkede hep birlikte eşit yaşayacağız diyen herkese selam olsun. Hepimizin yüreği kıpır kıpır atıyor, hepimiz 7 Haziran akşamını dört gözle bekliyoruz." HDP'ye ve faaliyetlerine olan saldırılar ve adil olmayan seçim çalışmalarına rağmen barajı aşacaklarını ifade eden Demirtaş, özellikle AKP'nin kale olarak nitelendirdiği Semsûr'da onlara çok büyük bir ders vereceklerini kaydetti.

AKP düştü düşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kobanê düştü düşecek" sözlerini hatırlatan Demirtaş, şunları kaydetti: "Kobanê düşmedi AKP düştü düşecek. Paralarınızla devletin imkanlarıyla beslediğiniz o tecavüz ordusunu insanlık düşmanı barbar ordusu IŞİD çeteleri Kobanê'de düştü ve inşallah sen de düşeceksin. Ellerindeki bütün baskı imkanlarını kullanıyorlar. Mersin ve Adana'da bombalı saldırı düzenlendi. Kılpayı bir facianın eşiğinden dönüldü. Cumhurbaşkanı daha bir geçmiş olsun, kınıyorum bile demedi. Ülkenin Cumhurbaşkanı onun kafasından geçen de buydu. Bundan memnuniyet duyduğu için geçmiş olsun demeyi gerek duymadı. 77 milyonun Cumhurbaşkanı'yım, başkanıyım dediğin zaman bile yalan söylüyorsun. HDP de bu 77 milyonun içerisinde değil mi? Biz böyle bir Cumhurbaşkanı'nı görmek istemiyoruz ve Başkan olmanı da istemiyoruz ve yaptırmayacağız da. Senin hakaret ettiğin ve yok saydığın bütün halklar senden de hesap soracaktır. Gönlündeki aslanı da 7 Haziran'da kediye çevireceğiz."

Başbakan'ın kalbine inecek

Meydanı dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden HDP Ankara Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, "Adıyamanlılar, bu yapılır mı? Buranın fotoğrafını Başbakan'a photoshopla göstersinler yoksa kalbine iner kalbine" sözleriyle başladı konuşmasına. Adıyaman'da kurulan Komagen Uygarlığı'nın savaşılmadan kurulduğunu, savaşılmadan ayakta kaldığını ve savaşılmadan da yıkıldığı tek yer olduğunu söyleyen Önder, "Bu yüzden Adıyamanlılar barışın anlamını iyi bilirler. Onlar savaş dedikçe biz barış diyeceğiz. Zulüm dayanışmayla savuşturulur" dedi.

Davutoğlu da HDP'ye oy verecek

Demirtaş, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Sağduyumuzla yapılan bütün provakasyonları boşa çıkartık. Ağrı, Mersin ve Adana'da hepsi boşa çıktı ve 7 Haziran'a kadar bu provakasyonlara da gelmeyeceğiz. Onun zulmünden bıkmış olanlar her gün onun öfkeli suratını görenler onun o suratını 7 Haziran'da görmek için gelin oyunuzu HDP'ye verin. Türkiye bu beladan da kurtulacaktır. Gün gelecek Ahmet Davutoğlu da HDP'ye oy verecek. Ahmet hoca biz kaybedersek sen de kaybedersin bunun için gelsen de HDP'li ol."

 

Semsûr'da AKP, CHP eriyor HDP büyüyor

Semsûr'da CHP İl Başkanı Av. Bilal Doğan, partisinden istifa ederek, ailesi ve yakınlarıyla birlikte kitlesel olarak HDP'ye katıldı. Karapınar seçim bürosu önünde yapılan katılım töreninde konuşan Doğan, "Bu tarihi süreçte halkların sesi olan barışın kardeşliğin demokrasinin ve özgürlüğün savunucuları HDP'de sizlerle birlikte olmanın gururunu ve onurunu yaşıyorum" dedi. Doğan, ailesinin 4 bin civarında oyunun olduğu belirtiliyor. Önceki günlerde AKP'nin kalesi olarak anılan 70 bin nüfuslu kentin en büyük ilçesi Kolik (Kahta) ilçesinde yaşayan ve 12 bin civarında oy potansiyeli olan Turanlı Ailesi'nin AKP'ye olan desteğini bırakıp HDP'ye katılmasıyla, ilçede rüzgar HDP'den yana esmeye başladı. Kentteki yurttaşlar üzerinde önemli bir etkisi olan AKP'nin kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat'ın HDP'den aday olmasıyla Kolîk ilçesinin yanı sıra Sincik, Gerger ve Samsat ilçelerinde yaşayan yurttaşlar da yönünü HDP'ye dönmüş durumda.

 

Suçluluk psikolojisi

Mersin ve Adana'daki saldırılar Türkiye halklarını ayağa kaldırırken, iktidar kanadı ise soğukkanlılıkla HDP'yi hedef göstermeye devam etti. Yalnız Erdoğan ve AKP'liler değil onun medyası da "HDP'yi hedef alacağım" diye akıl almaz yöntemlere imza atıyor. Asılsız haberlerine her gün yenilerini ekleyen iktidar medyası, suçluluk psikolojisiyle önceki gün Mersin ve Adana'da HDP'ye düzenlenen eş zamanlı bombalı saldırılarla ilgili tarihe geçecek manşetlerle kamuoyunun karşısına çıktı. "Neredeyse sevindiler" manşetiyle çıkan Yeni Şafak "haber"inin detaylarında, HDP'lilerin saldırılara gösterdiği tepkiye bile tahammül edilemeyip, "3 kişinin yaralandığı patlamaları hem Cumhurbaşkanlığı hem de Başbakan Davutoğlu sert bir dille kınadı... HDP'liler ise bombaları istismar edip seçim malzemesi yaptılar" ifadelerine yer verdi.

Ergenekon itifakı

HDP'ye karşı AKP ile ittifak yapan Ergenekoncu Vatan Partisi'nin Aydınlık Gazetesi de, "Barajı Aşırtma Bombası" manşeti verdiği haberde AKP medyasını aratmadı. Sabah Gazetesi ise, "Sandığa sabotaj" manşetiyle çıkarak, "HDP'nin oy oranını barajın altında gösteren anketlerle panikleyen odaklar harekete geçti. Partinin Adana ve Mersin'deki binalarına bombalı saldırı düzenlendi."

Akşam görevde!

AKP'nin seçim öncesi HDP'yi terörize etmekle görevlendirilen Akşam Gazetesi de, bombalı saldırıların ardından "Hedefleri Kürt-Türk Çatışması" başlığıyşa çıktı. "Gazete", saldırıya uğrayan ve üyeleri ölümden, hatta toplu bir katliamdan dönen HDP'yi gerilim siyaseti yürütmekle suçladı. Güneş Gazetesi de saldırıyı, "Gülen'den saldırın emri" başlığı ile verdi.

Hükümet doğrudan sorumludur

İnsan hakları kuruluşları temsilcileri ve akademisyenler HDP binalarına yapılan saldırıyı kınayarak, hükümeti şiddet dilinden vazgeçmeye çağırdı.

İHD Başkanı Öztürk Türkdoğan: Hükümetin söylemleri bu saldırıya ortam hazırladı. Bu saldırıların bile HDP'nin Meclis'te olması gerektiğini gösterdi.

KESK Eşbaşkanı Lami Özgen: Başbakan, Cumhurbaşkanı'nın kullandıkları nefret dili, saldırılara zemin hazırladı. Bunun ötesi suikastlerdir, faili belli cinayetlerdir.

Doç. Dr. Bülent Küçük: Saldırının amacı HDP'lileşen Türkiye'nin önünü kesmek. Korkunun ecele faydası yok.

Yrd. Doç. Dr. Erdem Yörük: Saldırı, bu güne kadar olan saldırıların hiçbirisinden bağımsız değildir. Hükümet doğrudan sorumludur. AKP diktatörlüğünü durdurmasının tek fırsatı HDP'dir.

Doç. Dr. Vahap Coşkun: HDP'ye yönelik saldırılar seçim güvenliğini tehlikeye düşürüyor.

Prof. Dr. Müntazer Türköne: Halkın bu saldırganları sandıkta mahkum edeceğini düşünüyorum.

Prof. Doğu Ergil: AKP seçimi bir varlık yokluk durumuna dönüştürdü. Kürtlerin uyanık, iri ve diri durması lazım.

 

SEMSÛR - ANKARA / DİHA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.