KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 27 Mayıs 2015 15:26

Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği(BALDER) Hıdrellez Şenliklerinde Memleket Kültürü Tanıtıldı

Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği(BALDER) Hıdrellez Şenliklerinde Memleket Kültürü Tanıtıldı
Almanya'nın Moers kasabasında düzenlenen hıdırellez etkinliğine, yaklaşık iki bin Balıkesirli katıldı.Önümüzdeki yıl programın daha kapsamlı ve ünlü sanatçıların davet edileceği belirtildi.

Duisburg şehrinde faaliyet gösteren Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği(BALDER) tarafından düzenlenen iki günlük hıdırellez adlı açık hava şenliği, Almanya'nın farklı kentlerinden pek çok Balıkesirli katıldı.

Balıkesir'den folklor ekibi, pehlivanlar ve şehir idarecilerinden oluşan 37 kişilik bir grubun davetli olduğu etkinlige SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Milletvekili İbrahim Yetim'in katıldı. Şenlıkte Balıkesir Pamukçu Bengi Zeybek Ekibi'nin Ege yöresinden halk oyunları gşsterısı, şenlik alanını dolduran vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Balıkesir yöresinin yemeklerinin de sergilendiği şenlik alanında stant kuran Altıeylül Belediyesi ve Karesi Belediyesi ziyaretçilere tanıtımlar yaptı.

Kültürü genç nesle tanıtmak

Şenlikte bir konuşma yapan BALDER Başkanı Önder Bulaşma, "Amacımız Balıkesir kültürünü, Almanya'da yaşayan genç neslimize ve birlikte yaşadığımız Alman dostlarımıza tanımaktır" dedi. SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir de "Kültürünü yaşatmak için bir araya gelen vatandaşların arasında, bulunmaktan dolayı çok mutlu oldum. Bizleri buluşturan dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Dernek yöneticileri, geçmiş dönemde BALDER Başkanlığını yapan Mehmet Semercioğlu ve Kemal Kanıkurumaz'a, birer teşekkür plaketi takdim etti.  Şenlikte güreş müsabakalarının yani sıra Tamer Öztoprak ve orkestra Koç Kardeşler de sahne aldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.