ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 04 Eylül 2022 07:44

Almanya’da 19 Türk işbaşı yaptı

Almanya’da 19 Türk işbaşı yaptı
Almanya’nın Nürnberg Albrecht Dürer Havalimanı’nda bagaj ve temizlik işlerinde çalışmak üzere kadın ve erkek toplam 19 Türk vatandaşı işe alındı.

Vize ve güvenlik işlemleri tamamlanan personelin, eğitim süreci başladı. Almanya İçişleri, Ulaştırma ve Çalışma Bakanlıkları, havalimanlarında personel eksikliği nedeniyle yaşanan kaosa çözüm için Türkiye’den iki bin personel getirilmesini kararlaştırmış, ancak geçici çalışma için yeterince başvuru olmamıştı. Nürnberg Havalimanı Genel Müdürü Michael Hupe, 19 kişinin işe alımı üzerine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Her sene yüksek sezondaki iş sıkıntısını hafifletmek için gerekli pozisyonlarda çalıştırılmak üzere yüzlerce kişiye ihtiyaç olmaktadır. Özellikle bagaj taşıma ve check-in işlemlerinde oluşan personel eksikliğinin tamamlanmasıyla, havalimanlarındaki bavul yığılmaları ve uçak iptalleri azalacağı planlanmakta. Bu sene havalimanının bagaj, chek-in ve temizlik bölümünde çalıştırılmak üzere kadın, erkek genç 19 kişinin başvurusu onaylanmıştır. Havalimanımızda her sene ekim sonuna kadar devam eden yüksek sezonda herhangi bir kaos yaşanmaması için Avrupa Birliği ülkesi olmayan ülkelerden personel alımı devam edecektir. 70 farklı ülkeye uçuşu bulunan Nürnberg Havalimanı’nda Fiji’den Tunus’a kadar 28 farklı uyruklu bine yakın personel çalışmaktadır. 2021 senesinde 150 yeni personel özel eğitime alınarak işe başlatıldı. Bunların arasına 19 Türk’ünde eklenmesi sevindiricidir. Alınan personellere yapılacak ödemeler toplu sözleşme kurallarına göre yapılmakta. Havacılıkta önce güvenlik sloganı ön plandadır. Bu nedenle işe başlayacak personellerin güvenlik soruşturmaları ön planda gelmektedir.”


Uçak güvenlik ve temizlik gibi operasyonel görevlerden sorumlu olan havalimanı yan kuruluşu AirPart Genel Müdürü Jan Bruns, Türkiye’den yeni gelen 19 personele hoş geldiniz diyerek yakından ilgilenirken, eğitimci Erkan Catoğlu peronselin uyum içinde olduklarını ve dersleri dikkatlice dinlediklerini belirtti.(Hürriyet)

www.avrupahaber.net 

M.Seren 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.