ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 08 Mayıs 2024 01:18

Almanya'da akaryakıt istasyonları zinciri kapanmak üzere

Almanya'da akaryakıt istasyonları zinciri kapanmak üzere

Sürücüler için önemli değişiklikler geliyor. Almanya'da büyük bir benzin istasyonu zinciri çökmenin eşiğinde. Tüm şubeler kademeli olarak kapanacak. Çalışanlar açısından işler pek iç açıcı görünmüyor.Yakıt değişiklikleri

 

Otomobil dünyası son zamanlarda bir dizi aksilik yaşadı. Bir otomobil tedarikçisinin Alman fabrikası kapanıyor , elektrikli otomobiller giderek daha fazla zorlanıyor ve artık benzin istasyonları da kapanıyor. Artık Almanya'nın en büyük benzin istasyonu zincirlerinden birinin zamanı geldi. Zaten şubelere uygun alıcı arıyorlar. Ancak bu girişimin nasıl sonuçlanacağı henüz bilinmiyor. Sonuçta bu benzin istasyonlarının toplam maliyeti 2,8 milyar avrodan az değil.

 

Şube kalmadı

 

Herkes sarı ve mavi benzin istasyonlarını bilir. Hepsi Phillips 66 Company'nin bir parçası ve "Jet" adıyla anılıyorlar. 1954 yılında Almanya'da kurulan akaryakıt istasyonları zinciri, uygun fiyatlı teklifleri sayesinde kısa sürede kendine yer edindi. Maalesef artık tüm şubelerimizin kapatılmasına karar verildi. Sürücülerin yeni bir benzin istasyonu aramaktan başka seçeneği yok. Peki jet çalışanları? Yeni bir iş aramak zorundalar.

 

 

“İçten yanmalı motordan çıkış”: Otomobil üreticileri, aşamalı olarak daha erken vazgeçmeyi planlıyor

Alıcı bulunamadığı sürece Almanya'nın popüler benzin istasyonları zincirinin 815 şubesi sağlam kalacak. Aynı durum Avusturya'da satılacak 154 lokasyon için de geçerli. Ancak yüksek fiyatlara rağmen yakın zamanda şubeleri devralmak isteyenlerin çıkması muhtemeldir. Büyük olasılıkla şu şirketlerden biri: Aral, Shell, Esso veya Total. Çünkü Almanya'nın en büyük benzin istasyonu zincirleri onlar.

 

Almanya ve Avusturya'da benzin istasyonları zinciri kapanıyor

 

Genel satış yapma kararı ana şirket Phillips 66 tarafından verildi. Tek bir benzin istasyonu için yaklaşık 1 milyon avro ödemeniz gerekse de, büyük operatörlerin yaptığı yatırımlar buna değebilir. Çünkü e-mobilite bu ülkede gerçekten ilerlemediği sürece her benzin istasyonunu kullanabileceğiz. İkonik sarı ve mavi musluk istasyonlarının hayranları için ise veda etme zamanı geldi. 

www.avrupahaber.net 

Muharrem Seren