ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 04 Nisan 2022 08:52

Almanya’da ekmek fiyatları artıyor

Almanya’da ekmek fiyatları artıyor
Avrupa ülkeleri Ukrayna-Rusya savaşının etkisiyle enerji krizi ve hammadde fiyatlarının yüksekliğiyle boğuşuyor. Avrupa'nın dev ekonomisi Almanya da sıvı yağların ardından ekmek fiyatları da yükseldi.

Almanya’da Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle birçok fırın ekmek fiyatlarını artırırken, yetkililer kötü hasat mevsimi, koronavirüs salgını nedeniyle kesintiye uğrayan tedarik zincirleri, artan enerji fiyatları, yüksek işçilik ve üretim maliyetlerinin ekmek fiyatlarında artışa neden olduğunu açıkladı.

ALMANYA'DA FIRINCILAR ZAMLARA FOKUSLANDI

Almanya’da fırın sahipleri, bir önceki yıla kıyasla şekerde yüzde 40, tahılda yüzde 35, unda yüzde 25 ve diğer unlu mamullerde yüzde 20 oranında fiyat artışı bekliyor.

ARTAN MALİYETLER TÜKETİCİYE YANSIYOR

Almanya’da yetkililer, buğday ununun unlu mamuller ürünleri için toplam hammadde ihtiyacının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturduğunu, bu nedenle fiyat ve maliyet artışlarından ekmek fiyatlarının etkilendiğini açıkladı. Yetkililer, artan maliyetlerin tüketiciye ne ölçüde yansıtılacağını kesin olarak söyleyemeyeceklerini belirtirken, Almanya Fırıncılar Birliği ortalama 3,50 euro olan 1 kilogram ekmeğin fiyatının 3,80 euroya çıkabileceğini açıkladı.

ekmek

"ALMANYA'DA EKMEK 10 EURO OLABİLİR"

Daha önce Almanya Çiftçiler Derneği Başkan Yardımcısı Klaus-Peter Lucht da Almanya’da ekmeğin fiyatının iki katına çıkabileceği ve 10 euroya yükselebileceği uyarısında bulunmuştu. Çiftçiler Derneği, gıda fiyatlarının genel olarak ülkede ortalama yüzde 20 ila 40 oranında artmasının beklendiğini belirtti.

Almanya'da Ramazan pidesi 2 Euro oldu.

www.avrupahaber.net 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.