ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 28 Mart 2021 12:12

Almanya Gümrük Kuralları Sigara içki Altın limiti ne kadar

Almanya Gümrük Kuralları Sigara içki Altın limiti ne kadar
Her ülkenin uygulamış olduğu gümrük kuralları vardır. Almanya ülkesi de bir Avrupa Birliği ülkesi olduğundan dolayı gümrük kuralları diğer Avrupa Birliği ülkelerinin kuralları ile hemen hemen örtüşmektedir.
Kara, Deniz ya da Hava yolu ile Almanya'ya giriş yapacak yolcuların Almanya gümrük kuralları ile alakalı bir takım kurallara uyması gerekmektedir. Bu kurallar içerisinde yolcuların sigara, alkol, yiyecek, içecek, parfüm, benzin, çay, elektronik eşya limitlerine dikkat etmesi gerekmektedir. Özelikle gurbetçiler tarafından tarafımıza sıklıkla sorulan Almanya gümrük kuralları altın, alkol ve sigara limiti ne kadar gibi sorularına yazımızda cevap vereceğiz.

Almanya Gümrük Limitleri 2021

Almanya'ya kara, deniz ya da hava yoluyla seyahat edecek yolcuların beraberinde getirdikleri kişisel kullanımlarına mahsus eşyaların ya da hediyelerin Almanya gümrük kurallarına göre belli bir limiti vardır. Bu limitler yolcuların yaşı ile kullandıkları seyahat türüne göre değişmektedir.

Hava ve deniz yoluyla Almanya'ya seyahat edecek yolcuların beraberinde getirecekleri eşyaların toplam değeri 430 euro kadar olmalıdır. Fazlasına KDV + gümrük vergisi eklemesi yapılmaktadır.

Kara yolu ile Almanya'ya seyahat edecek yolcuların beraberin getirecekleri eşyaların toplam değeri 300 euro kadar olmalıdır. Aksi takdirde fazlasına KDV + gümrük vergisi eklenmektedir.

15 yaşın altındaki yolcular için yolcu beraberinde eşya limiti 175 euro kadar olmalıdır.

Önemli not: Eğer yukarıdaki gümrük limitlerini tek bir eşya ile geçerseniz, o eşyanın değerinin tamamından vergilendirilirsiniz. Örneğin; 500 euro değerinde bir cep telefonu satın aldınız ve Almanya'ya seyahat ettiniz. Bunu gümrüğe bildirirseniz gümrük sizden yolcu beraberindeki limiti düşmeden direkt eşyanın değerinden vergi ödemesi yapmanızı isteyecektir. Bu durumda bu telefonu gümrükten geçirmeniz için 500 euro x gümrük vergisi olarak ödeme yaparsınız.

Almanya Gümrük Kuralları Sigara Limiti 2021 Yılında Ne Kadar?

En çok sorulan soruların arasında Almanyaya girişte kaç karton sigara sorunuza; Almanya'da 2021 yılında sigara, tütün ve tütün ürünleri ile ilgili gümrük limitleri şu şekildedir;

200 adet sigara ya da (1 pakette 20 sigara olursa 10 paket, 10 pakette 1 kartona eşittir.)

100 adet küçük puro ya da

50 adet kalın puro ya da

250 gram tütün ya da

bu ürünlerin orantılı şekilde birleştirilmiş hali

Türkiyeden Almanyaya sigara götürmek isteyenlerin 200 adet götürebileceği bu da Türkiye standartlarında 1 pakette 20 adet olduğuna göre 1 kartona eşit olduğu görülmektedir.

Almanya Gümrük Kuralları Altın Limiti 2021 Yılında Ne Kadar?

Bu limit yine yolcu beraberinde eşya statüsünde sayılmakta olup Hava ve Deniz yoluyla 430 €, Kara yolu ile 300 € olarak belirlenmiştir. Eğer bu limitler sizin için geçerli değilse Hava, Deniz, Kara yolunda bulunan gümrüklere bunu bildirmeniz durumunda, örneğin düğününüzü Türkiye'de yaptığınızı ve bu takıların düğünde takıldığını kanıtlamanız durumunda vergiden muaf sayılabilirsiniz. Aksi takdirde gümrüğe fazla altın getirdiğinizi bildirerek faturanızı sunduğunuzda ilgili ihracat vergisini ödemeniz durumunda yasal olarak altınlarınızı Almanya'ya sokabilirsiniz.

Almanya Gümrük Kuralları Alkol Limiti 2021 Yılında Ne Kadar?

Almanya'da 2021 yılında alkollü içecekler ile ilgili gümrük limitleri şu şekildedir;

1 Litre alkollü içecek alkol oranı yüzde 22 olabilir ya da denatüre edilmemiş etik alkol yüzde 80 veya daha fazla alkol olabilir ya da

2 Litre alkol ya da alkollü içecek, alkol oranı en fazla yüzde 22 olabilir ya da

Bu ürünlerin orantılı şekilde birleştirilmiş hali ya da

4 Litre köpürmeyen şarap ya da

16 Litre bira

Almanya Gümrük Kuralları Benzin Limiti 2021 Yılında Ne Kadar?

Almanya'da 2021 yılında benzin ile ilgili gümrük limitleri şu şekildedir;

Seyahat edilen taşıtın deposunun kapasitesi kadar ve

Araç içerisinde + 10 litre bidon içerisinde bulundurabilirsiniz

Almanya'ya Sokulması Yasak Yiyecekler Nelerdir?

Peynir, yoğurt gibi süt ve süt ürünlerinin Almanya'ya sokulması yasaktır.

Sucuk, Pastırma, Sosis gibi et ve et ürünlerinin Almanya'ya sokulması yasaktır.

Silah, havai fişek, ses bombası gibi patlayıcı maddelerin Almanya'ya sokulması yasaktır.

Yetişkin CD, Film gibi cinsel materyallerin Almanya'ya sokulması yasaktır.

Uyuşturucu maddelerin Almanya'ya sokulması yasaktır.

Egzotik hayvan ve bitkilerin Almanya'ya sokulması yasaktır.

Türkiyeden Almanyaya kac karton sigara, kaç litre alkol, kaç paket, 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.