ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 07 Nisan 2018 19:22

Almanya'nın Münster kentinde bir araç kalabalığa daldı: Ölü ve yaralılar var

Almanya'nın Münster kentinde bir araç kalabalığa daldı: Ölü ve yaralılar var
Almanya'nın Münster kentinde bir araç kalabalığa daldı: Ölü ve yaralılar var.

ALMANYA

Almanya'nın Münster kentinde bir araç kalabalığa daldı: Dört ölü

Almanya'nın Münster kentinde bir araç kalabalığa daldı. Federal İçişleri Bakanlığı olayda intihar eden zanlı da dahil olmak üzere 4 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

Son dakika:

Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 4 kişinin öldüğü, altısı ağır 20'nin üzerinde yaralı olduğu belirtildi. Açıklamada ölenlerin arasında kamyoneti kullanan şoförün de bulunduğu ifade edildi. Alman basınına göre saldırıyı 48 yaşındaki psikolojisi bozuk bir Alman'ın gerçekleştirdiği kaydedildi. Olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı açıklandı .



Almanya'nın Münster kentinde bir araç kalabalığa daldı. Polis, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırının zanlısının intihar ettiğini açıkladı. Güvenlik güçleri terör saldırısı ihtimali üzerinde duruyor.

Deutschland Polizei: Täter von Münster ist tot (picture alliance/dpa)

Almanya'nın Münster kentinde bir araç kalabalığa daldı. Olay sonucu hayatını kaybedenler ve yaralananlar olduğu bildirildi. Olay sonrası polis büyük bir operasyon başlattı. Polis, aracı kullanan zanlının kendisini vurarak intihar ettiğini açıkladı. 

Polis, olayda en az 30 kişinin yaralandığını ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Olayın terör saldırısı olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak saldırının şemasını göz önünde bulunduran güvenlik güçlerinin, terör saldırısı ihtimali üzerinde durduğu ifade edildi. 

Polis, Twitter üzerinden çevredeki kişilere olay mahalinden kaçınma çağrısı yaptı. 


Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yer alan Münster'in nüfusu 310 bin dolayında.

AFP,dpa/BÖ,SÖ

©Deutsche Welle Türkçe

  • Tarih 07.04.2018
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.