ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 20 Ekim 2023 20:35

ALMANYA NİTELİKLİ İŞÇİ ALIMI 2023! Almanya işçi olarak nasıl gidilir? Almanya işçi başvuru ekranı…

ALMANYA NİTELİKLİ İŞÇİ ALIMI 2023! Almanya işçi olarak nasıl gidilir? Almanya işçi başvuru ekranı…
Avrupa hayali kuranların rotalarının başında işçi alımları gelir. Böylece bazı sorunlar nedeniyle ara eleman sıkıntısı çeken Almanya Avrupa’ya açılan kapı için bir fırsat sunar. Her yıl düzenli olarak farklı ülkelerden işçi alımı yapan Almanya’ya bu yıl d

ALMANYA NİTELİKLİ İŞÇİ ALIMI 2023! Almanya işçi olarak nasıl gidilir? Almanya işçi başvuru ekranı…

Avrupa hayali kuranların rotalarının başında işçi alımları gelir. Böylece bazı sorunlar nedeniyle ara eleman sıkıntısı çeken Almanya Avrupa’ya açılan kapı için bir fırsat sunar. Her yıl düzenli olarak farklı ülkelerden işçi alımı yapan Almanya’ya bu yıl da en çok alımı Türkiye’den yapması gerekiyor. Konuya ilişkin ülkede işçi alım sürecini organize eden ilgili bakanlıklar çalışmalarını tamamladı. Ağır sanayiden hemşireye kadar çok sayıda sektörde alımlar gerçekleştirilecek. Peki süreç nasıl işleyecek, Almanya işçi olarak nasıl gidilir? İşte Almanya nitelikli işçi alımı 2023 ve Almanya işçi başvuru ekranı


ALMANYA İŞÇİ OLARAK NASIL GİDİLİR?

Almanya’ya işçi olarak gidebilmek için bazı evrakların hazırlanması gerekiyor. Gerekli şartlar sağlandıktan sonra hazırlanacak olan evraklar şöyle:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Ehliyet fotokopisi
  • Adli Sicil Kaydı
  • İkametgah Belgesi
  • Diploma
  • Sağlık Raporu
  • Mesleki yeterlilik belgesi
  • Nüfus kayıt örneği
  • Almanca tercümesi yapılmış özgeçmiş
  • İş deneyiminizi gösteren hizmet dökümü
  • Pasaport Fotokopisi (3 yıllık)
  • 6 ay içinde çekilen 6 tane biyometrik fotoğraf


ALMANYA İŞÇİ BAŞVURU EKRANI…

Almanya işçi başvuru ekranı öncesinde Türkiye İş Kurumu tarafından duyurulan yönergelerin takip edilmesi gerekiyor. Almanya'ya çalışmak için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Yukarıda bu şartları belirttik. Tekrar etmek gerekirse Almanya'ya çalışmaya gitmek için, "İş anlaşması ya da eğitim, sertifika, iki senelik tecrübe, diploma denkliği şart değil, iş alımında puan sistemi, haftalık 20 saat, toplu sözleşme ve sosyal güvenlik hakları, en fazla 50 yaş" gibi şartları karşılamanız gerekiyor. Eğer bu şartları karşılıyorsanız Almanya işçi alımı için başvuruda bulunabilirsiniz.


ALMANYA EV KİRALARI NE KADAR 2023?

Asgari ücret tutarının aylık 1.800 euro olduğu Almanya’da ortalama ev kiraları fiyatları ise değişiklik gösteriyor. Eşyalı ve eşyasız daireler dikkate alındığında ülkedeki ortalama kira tutarı 1.300 euroya denk geliyor. Başta İngiltere olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesine kıyasla daha uygun olan ev kiraları dairenin konumuna göre de değişiyor.

Örneğin şehir merkezindeki tek yataklı odalı bir dairenin ortalama kirası 700 euro iken şehir merkezi dışında böyle bir daire 530 eurodur. Öte yandan şehir merkezinde 3 odalı bir dairenin ortalama kirası 1.350 euro iken aynı dairenin şehir dışında olanı ise 1.000 euro olarak biliniyor.(Kaynak Tgrt)

Basvuru ekranı:

https://www.iskur.gov.tr/isveren/yurtdisi-istihdam/


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.