Almanya: Türkiye havada süper güç oldu

Türkiye’nin geliştirdiği silahlı ve insansız hava araçları (SİHA ve İHA), Almanya’yı karıştırdı. Türk SİHA'larının Karabağ'daki başarısından sonra, Almanya’da Savunma Bakanlığı başta olmak üzere hükümet, partiler, partilerin savunma uzmanlarının tek konusu Türk SİHA ve İHA'ları oldu. Almanlar, Türkiye hakkında “Havada süper güç oldu. Türk SİHA'larına karşı ülkemizi koruyamayız” dedi.

Almanya Savunma Bakanlığı'na her siyasi partiden “SİHA ve İHA'lara karşı ne yapıyorsunuz? Bütçeniz nedir? Çalışmalarınız nedir?” soruları yöneltildi.  Savunma Bakanlığı, Liberal Parti- FDP'nin soru önergesine, “Bunların öneminin farkındayız” cevabını verdi ama bir bütçeleri olmadığını da açıkladı.

“SAVUNMADA MUAZZAM BOŞLUK”

FDP Savunma Komitesi Başkanı Alexander Müller, “Bu cevap, SİHA ve İHA'lara karşı askerlerimizi ve kendimizi savunmada muazzam bir boşluk olduğunu gösteriyor“ diyerek, savunma bütçesinin genişlemesine engel olarak gördüğü Sosyal Demokrat Parti'ye bayrak açtı.

Hükümette de konu sıkça tartışılıyor ve hükümete yakın gazeteler, her gün İHA ve SİHA'larla ilgili haberler yayınlıyor.

JUNGE WELT: SÜPER GÜÇ OLDU

Almanya'nın etkili yayın organlarından sol görüşlü Junge Welt gazetesi, “Türkiye süper güç oldu” başlığını atarak bu durumun batının “ambargoları sayesinde” gerçekleştiğini vurguladı.

Junge Welt, “Her şey gayri resmi boykotla başladı. 2016 yılında Türkiye, NATO'dan savaş drone'ları almak istedi. Ancak ABD ve İsrail, bunları tedariğe hazır değildi. Sonra Türk firmaları işe koyuldu ve TAI-Anka ile Bayraktar drone'ları artık uluslar arası sektörün en gelişmiş ürünleri oldular. Türkiye, bugün ambargo koyanlara minnettar” diye yazdı.

Kaynak:Sözcü 

Avrupa Haber M.Seren 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.