Almanya ve ZDF'deki yayıncılar yok olmanın eşiğinde

Kamu yayıncılarına göre, birkaç ARD ve ZDF yayıncısı yok olma eşiğinde. GEZ fonları artık bunun için yeterli değil.

Bütçe çok dar

Kamu yayıncılarına göre, yeni medya devleti anlaşması 1 Temmuz 2023'te yürürlüğe girecek. Aynı zamanda bu, bazı popüler kanalların eşiğinde olduğu anlamına da geliyor.

Yeni sözleşme ile aynı zamanda kamu hizmeti yayıncıları reformu da yürürlüğe girecek. Bu yıllardır talep ediliyor. Bunun nedeni yeni sözleşme olabilir.

Yayıncılar için sonuçlar

Popüler TV istasyonları daha sonra sahneden kaybolabilir. Reform, Erste (ARD), ZDF ve 3Sat, Arte kanallarının ve ayrıca ARD'nin üçüncü kanallarının yerinde kalması gerektiği anlamına geliyor.

Kamu hizmeti yayıncılarının kendilerini GEZ ücretleri ile finanse etmesi nedeniyle buradaki değişim büyük oranda kesilmektedir. Bütçe büyük ölçüde kısılabilir. Sonunda, bu vericilere mal olur.

Bu istasyonlar yok olma eşiğinde

Popüler çocuk kanalı (KiKA), ARD-alphahe ve ayrıca tagesschau24, Phoenix, ONE, ZDF-neo ve ZDF-info için işler kasvetli görünüyor. Niş kanalların geleceğinin nasıl düzenleneceğine komiteler karar vermelidir.

Bazı önlemler, yayıncıları internete taşımak veya sonunda onları tamamen devirmek olabilir. Bu, birkaç ARD ve ZDF yayıncısının tamamen sonunu tehdit ediyor. Durum ancak önümüzdeki birkaç ay içinde netleşecek.(KA insider de)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.