ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 10 Şubat 2021 23:49

Almanyada Corona Yasaklar uzatıldı önemli kararlar alındı

Almanyada Corona Yasaklar uzatıldı önemli kararlar alındı
Almanyada Korona virüs yasakları uzatıldı. Kuaförler 1 martta açılıyor...!


 Durum: 02/10/2021 21:15

 Bugünkü federal eyalet zirvesi, ülke çapındaki kilitlemenin başlangıçta 7 Mart'a kadar uzatılacağını gösterdi.  Bir istisna: kuaförlerin 1 Mart'ta açılmasına izin verilir.  Her federal eyalet, okullardaki ve kreşlerdeki prosedür hakkında kendisi karar verir.

 Şansölye Angela Merkel (CDU), korona durumu konusunda federal devlet istişarelerinin ardından "üçüncü dalga" konusunda uyardı.  Meydana gelen virüs mutasyonlarına bakıldığında, başlangıçta herhangi bir hafifletme olamaz.  Şansölye akşam saatlerinde, Mart ortasına kadar olan dönemin varoluşsal olduğunu söyledi.  Mevcut Corona gereksinimleri 7 Mart'a kadar uzatılacak.  1 Mart'tan itibaren yeniden açılmasına izin verilen kuaför salonları için ülke çapında üniforma istisnası var.  Gerekçe olarak, kuaförlerin kişisel hijyen açısından önemine atıfta bulunulmaktadır.

 Kreşler ve okullar: her federal eyalet kendisi için karar verir

 Öte yandan, korona kilitlenmesinin kapsamlı bir şekilde kapatılmasının ardından okulların ve kreşlerin açılması için ülke çapında bir düzenleme yoktur.  Her federal eyalet bunu kendisi düzenlemelidir.  Merkel, "Ülkeler kendi sorumluluklarına karar verecekler" dedi.  Kendi ifadesine göre, okulların ve kreşlerin 1 Mart civarında açılmasını istedi.

 Perakendenin yalnızca 35 olayda açılmasına izin verilir

 Daha fazla açılış adımları - örneğin perakende satışta - yalnızca "her 100.000 kişi başına en fazla 35 yeni enfeksiyonun yedi günlük istikrarlı bir insidansı olduğunda" planlanmaktadır.  Daha sonra perakende ticareti, müzeler ve galeriler ile vücut dostu hizmetlere sahip diğer işletmeler yeniden açılabilir.  Merkel, art arda en az üç günde belirtilen sınırın altına düşmesi durumunda "istikrarlı bir insidans değerine" ulaşıldığını belirtti.

 Henüz oteller, restoranlar ve eğlence için umut yok

 Kültür (müzeler ve galeriler hariç), gruplar halinde spor, boş zaman, gastronomi ve otel endüstrisi için, korona gereksinimleri için hala görünürde herhangi bir rahatlama yok.  Bu alanlar için, federal ve eyalet hükümetleri başlangıçta "güvenli ve adil bir açılış stratejisi" geliştirmek istiyor.  Bir programdan bahsedilmemiştir.

 Bir bakışta 10 Şubat'ın en önemli kararları:

 Kişiler: Özel olarak, Almanya'daki kişiler yine de aynı anda kendi evlerinin dışında yalnızca bir kişiyle görüşmelidir.  Bu insanların çevresi olabildiğince küçük tutulmalıdır.  Vatandaşlardan "tüm temasları mutlak minimumda tutmaları ve özellikle kapalı alanda toplantılardan kaçınmaları" isteniyor.

 Maskeler: Mağazalarda ve toplu taşıma araçlarında FFP2 veya benzer bir standarda sahip cerrahi maskelerin veya maskelerin takılması zorunludur.

 Seyahat: Gereksiz özel gezilerden ve akrabalardan gelen ziyaretlerden kaçınılmalıdır.  Bu aynı zamanda Almanya ve ulusal günübirlik geziler için de geçerlidir.

 Kreşler ve okullar: Çocuklar ve gençler için bakım ve eğitim tesislerinin açılması öncelikli olmalıdır.  Havalandırma, hızlı testler ve mümkünse yüksek kaliteli maskeler gibi ihtiyati tedbirlerle "Bu alan, bu nedenle kademeli olarak yeniden açılan ilk alan olmalıdır".  Federal eyaletler prosedüre karar verir.

 Kuaförler: Kuaförler 1 Mart'tan itibaren yeniden açılabilir.  Randevu ile sahadaki müşteri sayısını kontrol etmelisiniz ve cerrahi maskeler veya FFP2 standardı veya benzeri olanlar takılmalıdır.  Kuruluşa yakın diğer hizmet şirketlerinin yalnızca 35'ten fazla olmayan sabit bir insidans değerinde açılmasına izin verilmelidir.

 Perakende: Yedi günlük insidans değeri 35'in altına düşer düşmez, perakendenin yeniden açılmasına izin verilir - ancak 20 metrekare başına yalnızca bir müşteri sınırıyla.

 Kültür: Müze ve galerilerin - perakendeciler gibi - görülme sıklığı 35 işaretinin altına düştüğünde açılmasına izin verilmelidir.  Sinemalar ve tiyatrolar bu nedenle kapalı kalacaktır.

 Otel ve yemek servisi: Henüz görünürde kolaylık yok.  Federal ve eyalet hükümetleri "güvenli ve adil bir açılış stratejisi" geliştirmek istiyor.

 Spor: Şimdilik amatör ve popüler sporlar için herhangi bir rahatlama planlanmamaktadır.  Bu arada profesyonel sporcular, seyircilerin dışında ve sıkı hijyen konseptleriyle oyunlara ve yarışmalara ev sahipliği yapmaya devam edebilir.

 Aşılar: Yaz sonuna kadar tüm vatandaşların bir "aşı teklifi" yani Covid-19'a karşı en az bir ilk aşı alması planlanıyor.  Federal ve eyalet sağlık bakanları, aşılama sırasında ilkokullardaki kreşlere ve öğretmenlere daha yüksek öncelik verilip verilmediğini kontrol etmelidir.

 Ev ofisi: İşverenler, çalışanların "faaliyetler izin veriyorsa" evden çalışmasını sağlamalıdır.  Amaç, iş yerinde ve aynı zamanda işe giderken temasları azaltmaktır.  Evde ofisinin mümkün olmadığı yerlerde, aynı odada birkaç kişi olduğunda tıbbi maskeler takılmalıdır.

 Özellikle enfeksiyon sayılarının yüksek olduğu bölgeler ile ilgili olarak, "Yedi günlük yüksek insidansları nedeniyle 50'nin altına düşemeyen ülkelerde veya ilçelerde, eyaletler veya ilçeler daha fazla yerel veya bölgesel önlemleri sürdürecek veya genişletecektir. Enfeksiyon Koruma Yasası uyarınca enfeksiyonların sayısında buna uygun olarak hızlı bir azalma elde edilir. "

 Korona gereklilikleriyle ilgili bir sonraki federal eyalet istişarelerinin 3 Mart'ta yapılması planlanıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.