ALTIEYLÜL BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR..?"> ALTIEYLÜL BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR..?"> ALTIEYLÜL BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR..?">
SON DAKİKA BALİKESİR HABERLERİ Haber Girişi : 15 Eylül 2015 00:52

ALTIEYLÜL BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR..?

<font color=ALTIEYLÜL BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR..?" />
Milliyet'in geçtiğimiz günlerdeki bir haberi gündeme bomba gibi düştü. Sıfır borçla kurulan Altıeylül Belediyesi iddiaya göre 1,5 yılda maliyeden gelen 65 milyonu bitirip piyasaya 17 milyon borçlanarak iflasın eşiğine geldiği belirtildi.

Milliyet'in geçtiğimiz günlerdeki bir haberi gündeme bomba gibi düştü. Sıfır borçla kurulan Altıeylül Belediyesi iddiaya göre 1,5 yılda maliyeden gelen 65 milyonu bitirip piyasaya 17 milyon borçlanarak iflasın eşiğine geldi.

 

BELEDiYEYi BOŞALTMIŞLAR
Altıeylül Belediyesi hakkındaki iddialar  yenilir yutulur cinsten değil. Habere göre belediye 3. şahıslara olan borçlarını ödeyemeyip sürekli ertelerken İstanbul merkezli bir şirkete arka arkaya 100'er bin ve üzerinde faturalar kestirdi. Daha da vahimi Başkan Kafaoğlu bu yüklü faturaları, İstanbul'dan getirdiği ikisi başkan yardımcısı, diğeri ise belediye şirketinde genel müdür olan 3 ithal bürokratıyla çözüyor.

PARA NEREYE GiTTi?
Altıeylül Belediyesi'nde sıkıntılı günler yaşanıyor. 1,5 yıl önce sıfır borçla açılan belediye, maliyeden gelen 65 milyon lirayı tüketti, üzerine 17 milyon borç yaptı. Bugün belediye borç kıskacında ve kısmi iflasta. Milliyet'in haberindeki iddiaya göre Kafaoğlu başkanlığındaki belediye borç batağından kurtulmak için sürekli özel bankalardan kredi çekiyor. Altıeylül Belediyesi'nin harcamalarında özellikle İstanbul merkezli şirketten yapılan peş peşe 100'er bin ve üzerindeki alımlar dikkat çekiyor. Milliyet'e konuşan Altıeylül Belediyesi'nin bir meclis üyesi "1,5 yılda 1 metre asfalt yapılmadan 90 milyon liranın üstünde para nereye harcandı, kimlere ne ödeme yapıldı?" dedi. Habere göre; 1 yıllık görev süresi içinde 1 kere Hac, 3 kere Umre'ye giden Kafaoğlu, hizmet dışı milyonluk harcama yapıyor.

MECLiS KARARI OLMADAN KREDi ÇEKTi
Altıeylül meclis üyeleri mevcut tablonun yönetim zaafiyetinden kaynaklandığını iddia ediyor. Bir yetkili "Altıeylül Belediyesi hesaplarının Sayıştay ve mülkiye müfettişlerince incelenmesi için suç duyurusunda bulunacağız. Hiç bir belediye borcunu bankaya borçlanarak ödemez. Üstelik ortada hizmet de yok. Borç çok, kredi çok, iş yok" dedi.

  • Maliye 1.5 yılda 65 milyon TL  ödedi
  • Altıeylül Belediyesi'ni 3 ithal bürokrat yönetiyor
     
  • 34,5 milyon  kredi kullanıldı 
     
  • Piyasaya 17 milyon lira borç var
     
  • İstanbullu bir firmaya peş peşe 100'er bin ve üzerinde faturalar kesildi ithal bürokratlar bu firmayla bağlantılı
     
  • MUHALEFET, BAŞKAN KAFAOĞLU'NUN HARCAMALARININ İNCELENMESİ İÇİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA ŞİKAYETTE BULUNMAYA HAZIRLANIYOR
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.