ARINMAK VE HUZUR

ARINMAK VE HUZUR

 

Bazen kelimeler yetersiz çoğu zaman ise gereksiz kalabiliyor. Hani şu sözün bittiği yer deniliyor ya işte tamda oradan bahsediyorum. Gülümseyerek " Ben çok iyiyim. Ooo hatta süperim "bile diyemediğimiz, karşımıza çıkan üç beş dost ya da birkaç insanı kandıramayacak kadar zor zamanlarımızdan. Başka bir deyişle sahte zamanlarımızdan?

 

"Sen; sana sahteyken, başkalarına karşı gerçek olabilir misin ?"

 

Öylece yapayalnız, tek başına, boynu bükük çocuk edasında dururken duyguların birkaçı, daha sonra gelip dilimizin ucundan dışarıya çıkarak söze de dönüşebiliyor. Kelimelerin söze ve cümleye dönüşmeleriyle bugünkü yazımda ilgilenmeyeceğim. Zira içinden girenin çıkamayacağı bu kuyuda boğulmaktan korkarcasına yorgunum?

 

"Arınmak gerekir kimi zaman, insan kendi iç dünyasında büyük temizlikler yapabilmelidir"

 

Arınmak için neyi uygun görürsünüz? Yogamı yapmalı? Yoksa namazla mı temizlenmeli..! Bazen bir duşun bedene iyi geldiği gibi ruhunda temizlenmesinde nitekim bunlarında iyi geldiği reddedilmemelidir.

 

"Bazılarımızın zihinleri o kadar dolu ki?!"

 

Yalnızlığa kaçmak ya da daha doğru bir deyişle yalnızlığa sığınmak belki belli bir süre iyi gelebilir. Benim huzur dediğim sizlerin arınma diye de tabir edebileceğiniz bu konuma geçmek zihinleri dolu olanlarımızı bir nebzede olsa inanın rahatlatacaktır.

 

Zihinleri dolu insanların sizin yüzünüze bakarken başka şeyler düşündüklerini ya da boş ve anlamsız bakışların altından sizleri dinler gibi yaptıklarına şahit olmuşsunuzdur.

"Tükendiğini hissettiğinde, hayata çeyrek kala bir molaya var mısın ?"

 

Nedir tükenmişlik? Var olanı tüketmek ve bizden tüketilenler?

Tükenmişlik ; "uzun süreli ve azalmayan kronik stres sonucu kişinin yaşam enerjisi ve neşesini zaman içerisinde kaybetmiş olması" olarak tanımlanabilir.

 Ancak başka bir açıdan bakılacak olursa; bu duygu kişinin gerçek haline geri dönmesi için bir çağrı veya içindeki enerji ateşini tekrar canlandıracak bir kıvılcım olarak da değerlendirilebilir.

Huzurlu ve arınmış bir hafta diliyorum. Dostça kalın?

                                                      Ümmiye YILMAZ ERÇEVİK

Etiketler : ARINMAK VE HUZUR
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.