GÜNDEM Haber Girişi : 22 Eylül 2014 23:10

BAlikeSİR İLİ KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONU KARARI BASIN DUYURUSU

BAlikeSİR İLİ KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONU KARARI BASIN DUYURUSU
2014 Yılı kurban hizmetleriyle ilgili her türlü bilgilerin mahalli sesli görüntülü ve yazılı basınımız aracılığı ile, ayrıca Camilerimizde vaaz ve hutbelerde halkımıza duyurulması sağlanacak, kurban kesim işlerinin daha sağlıklı ve huzurlu olması, hijyen

BAlikeSİR İLİ KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONU KARARI BASIN DUYURUSU


 

 

Kurban Hizmetleri Komisyonumuz 17.09.2014 tarihinde yaptığı toplantıda görüşülen bazı hususların halkımıza duyurulmasını uygun görmüştür.

 

Buna göre;

       

1. KURBAN KESİM YERLERİ MÜRACAATLARI:

2014 Yılı Kurban Hizmetlerinin sağlıklı ve düzenli yürütülmesi için kurban kesim yerlerinin belirlenmesi amacıyla, Toplu Kurban Kesimi yapmak isteyen özel ve tüzel kişilerin en geç 26 Eylül 2014 tarihine kadar İl Kurban Hizmetleri Komisyonu Sekreterliğine (İl Müftülüğüne) dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

 

2. KURBANLIK HAYVAN SATIŞ YERİ:

2014 Yılı Kurban Bayramı süresince İlimizde kurbanlık hayvanların satış yeri olarak Yeni Kepsut yolu 10. km de bulunan Hayvan Pazarında  yapılacaktır. Bunun dışında başka yerlerde kurbanlık hayvan satışı kesinlikle yapılmayacaktır.

 

3. KURBAN KESİM BEDELLERİ:

Kurban Hizmetleri Komisyonumuz kararı gereği; 2014 Yılı Kurban Bayramı günlerinde kurban kesecek özel ve tüzel kişilere ait kurban kesim yerlerinde Büyükbaş Kurbanlık Hayvanlar 250,00 TL, Küçükbaş Kurbanlık Hayvanlar için azami 60,00 TL kesim ücreti olarak tespit edilmiştir.

 

4. KESİM ELAMANI OLARAK GÖREV ALACAK OLANLAR:

Daha önce Yıllarda kurban kesim belgesi olan ve Komisyonumuzca tespit edilen geçici kurban kesim yerlerinde görev almak isteyenlerin kesim sırasında çizme ve önlük giymeleri, her Yıl Kurban Bayramından önce (üç ay içinde) portör muayenesinden geçerek alacakları sağlık raporlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

 

5. İLAN VE DUYURULAR:

2014 Yılı kurban hizmetleriyle ilgili her türlü bilgilerin mahalli sesli görüntülü ve yazılı basınımız aracılığı ile,  ayrıca Camilerimizde vaaz ve hutbelerde halkımıza duyurulması sağlanacak, kurban kesim işlerinin daha sağlıklı ve huzurlu olması, hijyenik şartlara uyulması için gayret sarf edileceği;

 

Halkımıza duyurulur.   22/09/2014

 

 

                                                       BAlikeSİR İLİ KURBAN HİZMETLERİ

                                                                KOMİSYONU BAŞKANLIĞI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.