AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 18 Haziran 2015 02:14

Belçika'da izne karayolu ile gidecekler dikkat..!

Belçika'da izne karayolu ile gidecekler dikkat..!
Belçika'da izne karayolu ile gidecekler dikkat..! Belçikada yaşayan gurbetçilerin ve batı avrupa ülkelerinden izne karayolu ile gideceklerin bu uyarılara dikkat etmeleri istendi.

SIRBİSTAN'DAN TRANSİT GEÇİŞ

'Malumları olduğu üzere, özellikle yaz aylarında Batı Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye karayoluyla seyahat eden vatandaşlarımızın sayısında önemli artışlar meydana gelmektedir. Vatandaşlarımızın Sırbistan'dan transit geçişleri sırasında karşılaştıkları ve Belgrad Büyükelçiliğimizin imkanları dahilinde çözülmeye çalışılan sorunların yerel gümrük ve trafik mevzuatı hakkında yeterli bilgiye sahip olmamalarından kaynaklandığı görülmektedir.

10 BİN AVRO ÜZERİ PARA
Sırbistan yasalarına göre, 10.000 Avro ve üzeri miktarda para taşıyanların sınır kapılarında bildirimde bulunması gerekmektedir. Sırbistan'dan çıkış esnasında, beyanda bulunulduğuna dair Sırp gümrük makamlarından alınan belgenin ibraz edilmesi halinde herhangi bir yaptırımla karşılaşılmamaktadır. Aksi takdirde, beyanda bulunmayan şahıslar hakkında mahkemeler tarafından işlem yapılmaktadır. Paralarının kaynağını ispatlayabilen şahıslara paralarının bir kısmı iade edilebilmekte, ispat edilmemesi halinde 10.000 Avro 'yu aşan miktara Sırp makamları tarafından el konulmaktadır.

BEYAN ETME ZORUNLULUĞU
Öte yandan, beyanda bulunmaksızın yolcu beraberinde ülkemize nakit para getirilmesine ilişkin yapılan yeni düzenlemeler kapsamında, ülkemize nakit para götürmek isteyen vatandaşlarımızdan Sırbistan'a girerken beraberlerindeki 10.000 Avro ve üzeri nakit parayı beyan etmemeleri sebebiyle Sırp makamları tarafından paralarına el konulanların sayısında son dönemde artış olduğu gözlemlenmektedir.

UYULMASI GEREKENLER
Bu çerçevede, Sırp makamlarıyla bil istişare Belgrad Büyükelçiliğimizce hazırlanan ve her yıl güncellenerek vatandaşlarımızın istifadesine sunulan, Sırbistan'da uyulması gereken temel kuralların yer aldığı Türkçe "Sırbistan Cumhuriyeti Gümrük ve Trafik Mevzuatı Hakkında Duyuru" posterinin örneği ilişikte sunulmuştur.

Söz konusu posterler Sırbistan gümrük kapılarında da teşhir edilmektedir.

Muharrem seren avrupa haber-ajans media


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.