SON DAKİKA BALİKESİR HABERLERİ Haber Girişi : 10 Temmuz 2015 21:58

BİR ÖMRE BEDEL GECE, KADİR GECESİ

BİR ÖMRE BEDEL GECE, KADİR GECESİ
Kur'an'da ismi geçen tek ay, Ramazan ayıdır. Adı geçen tek gece de Kadir gecesidir. 13 Temmuz Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan gece, Kadir gecesidir. Bin aydan üstün olduğu bildirilen, bu kıymetli kandile ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 


Bu gece Kur'an'ın indirilmesiyle ilgilidir. Bu sebeple Kur'an okumalı, özellikle Kadir gecesinde, yüce kitabımızla daha çok ilgilenmeliyiz. Bu gece Hz. Muhammed'in peygamber olmasıyla ilgilidir. Hz. Peygamber'e bolca salatü selam getirelim.

 

Gene bu gece, yeryüzüne inen meleklerle alakalıdır. Yeryüzüne o kadar çok melek iner ki, yeryüzü onlara dar gelir. Her müslümanın evine girip, o hane halkı için  dua ederler ve bağışlanmaları için de Allah'tan af dilerler.  Kur'an'ın indirilişi ile peygamberimizin insanlığa gönderilişini bizlerle  birlikte kutlarlar.

 

Kadir gecesi, sema kapılarının açıldığı, esenliğin her tarafa yayıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Zira Peygamberimiz (s)  "Faziletine inanarak ve sevabını da Allah'tan umarak, kadir gecesini güzel amellerle değerlendirenin, geçmiş günahları bağışlanır" buyurmuştur.

 

Bizler de bu kutlu geceyi dolu dolu geçirelim. "Allah'ım, sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle" diye duaya başlayalım. Peşinden de ailemiz, şehrimiz, ülkemiz ve tüm din kardeşlerimiz için dualar edelim. Yakınımızdaki yetim, fakir, engelli ve muhtaçlara yardım ederek, onların da kandil ve bayramlarının sevinçli geçmesini sağlayalım.

 

Kur'an, Kadir Gecesi'nde inmeye başladığı için, bu geceyi Kur'an'la ve güzel amellerle ihya edenler, 83 yıllık(yani bir ömre bedel) sevap kazanırlar. Ramazanı değerlendirenler, nasıl ki bayramı hak ediyorlarsa; ömrünü Kur'an'a hizmetle geçirenler de  cenneti hak ederler.  Rabbimize gereği gibi yönelirsek, Allah bizleri de affedecek ve cennetiyle ödüllendirecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Kadir gecenizi tebrik eder, dualarımızın bütün insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz ederim.

 

 

                                                                                                                       Turgut AÇARİ

        Balıkesir  İl Müftüsü

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.