AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 05 Kasım 2023 11:35

BM Habitat Türkiye Ofisi Balikesir’e açildi

BM Habitat Türkiye Ofisi Balikesir’e açildi
Balikesir’i uluslararasi bir üs haline getiren Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’in girisimleriyle “Kentlerde Sürdürülebilir Kalkinma Hedeflerinin Yerellestirilmesinin Gelistirilmesi Konferansi” Balikesir’de gerçeklestirildi ve “Sürdürülebilir Kalk

Oturumda Latin Amerikali Belediye Baskanlari, küresel hedeflere ulasma konusunda kendi bölgelerinde yasadiklari zorluklari ve firsatlari anlatti.

Gambiya’nin baskenti Banjul’un Belediye Baskani Rohey Malick Lowe, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’in dünyanin her yerinde Balikesir’i ve Türkiye’yi en güzel sekilde anlattigini vurgulayarak tüm dünyanin Balikesir’i, Türkiye’yi konustugunu sözlerine ekledi.

Konusmalarin ardindan da Sürdürülebilir Kalkinma Hedefleri Sehirler Agi Türkiye Ofisi’nin açilisi yapildi.

Programa; Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz’in yani sira; Birlesmis Milletler Habitat Bölgelerarasi Danismani ve Sürdürülebilir Kalkinma Hedefleri Sehirler Agi Ofisi Koordinatörü Dyfed Aubrey, Ekvador Kentsel Gelisim Bakani Gabriela Aguilera, Karesi Kaymakami Metin Arslanbas, Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan, Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, Latin Amerika Belediye Baskanlari; Antonio Castillo, Fabrian Aldaz, Javier Pincay, Ricardo Perez, Rohey Malick Lowe katildi.

OFİS, KÜRESEL HEDEFLERİN UYGULANMASINI HIZLANDIRACAK

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Şehirler Ağı Türkiye Ofisi’ni Balıkesir’e kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmada; şehirlerin önemine dikkat çekecek olan ofis; Türkiye’nin bu alandaki çaba ve başarılarını dünyaya anlatmasına da katkı sağlayacak. Küresel hedeflere ulaşma yolculuğunda şehirlerimize rehberlik edecek ofis, uluslararası proje ve fonlarla iş birliği fırsatları sunması bakımından da çok kıymetli.” açıklamasında bulundu. 


‘ŞEHİRLERİN KATILIMI ÖNEMLİ’

Ekvador’un; Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının uygulanması için taahhüdünü verdiğini, tüm ulusal ve uluslararası politikaları buna göre belirlediğini ifade eden Ekvador Kentsel Gelişim Bakanı Gabriela Aguilera “Şehirlerin sürece katılımı oldukça önemli. Belediyelerimizde bu amaçlara yönelik aktif projeler geliştiriyor. 17 şehrimizi bu amaçlara ulaşma noktasında pilot şehir olarak belirledik.” dedi. Küresel sorunların ancak hep birlikte hareket edilerek çözülebileceğini kaydeden Bakan Aguilera, amaçlarının sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek ve kentsel gelişimin sürekliliğini sağlamak olduğunu vurguladı “Bunun için herkesin iş birliğine ihtiyacımız var.” açıklamasında bulundu.

www.avrupahaber.net 

Muharrem Seren 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.