AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 17 Ocak 2015 17:55

BM yetkilisi Eide,Kıbrıs temaslarını İngiltere'ye rapor etti:Kıbrıs müzakerelerinin başlaması konusunda iyimser değilim

BM yetkilisi Eide,Kıbrıs temaslarını İngiltere'ye rapor etti:Kıbrıs müzakerelerinin başlaması konusunda iyimser değilim
Lidington ve Eide, perşembe günü Britanya Dışişleri Bakanlığında bir araya geldiler. Eide, Kıbrıs temasları tamamladıktan sonra Londra'ya gitti.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Britanya'nın AB'den sorumlu Bakanı David Lidington ile görüştü. Görüşme sırasında Türkiye'nin Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde 6 Nisan 2015 tarihine kadar yasadışı hidrokarbon araştırmalar yapmak üzere yeni NAVTEX tebligatı yayınlaması konusu da ele alındığı açıklandı.


BM yetkilisi, Lidington'u Nikos Anastasiades ve Derviş Eroğlu ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgilendirdi. Eide, Kıbrıs'ta yaptığı temaslarının sonuçlarına değinerek, mevcut koşullar, BM himayesinde Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin yeniden başlaması lehine olmadığını söyledi.

David Lidington Twitter hesabında Eide ile Dışişleri Bakanlığında yaptığı görüşmeden duyduğu memnuniyetini ifade etti ve görüşmede Eide'nin Kıbrıs sorununa bir çözümün bulunması yolunda yaptığı çalışmaların ele alındığını yazdı.

40 dakika süren görüşme sırasında Lidington, ülkesinin Eide'nin Kıbrıs sorunundaki çabalarını desteklediğini söyledi.

Kıbrıs Haber Ajansı'na açıklamada bulunan bir diplomat, her iki yetkilinin Kıbrıs'ta yaptıkları temaslarından sonrasında rutin bir toplantı olduğunu be toplantı sırasında Kıbrıs sorunundaki görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.

Diplomat, Lidington'un Kıbrıs'ı Kasım ayı sonunda ziyaret ettiğini ve Eide'den son gelişmeler için bilgi almak istediğini söyledi.

İki yetkili arasındaki görüşmede özellikle Türkiye'nin Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde 6 Nisan 2015 tarihine kadar yasadışı hidrokarbon araştırmalar yapmak üzere yayınladığı yeni NAVTEX tebligatı üzerinde durulduğu belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.