BUGÜN BAYRAM ERKEN KALKIN ÇOCUKLAR

BUGÜN BAYRAM ERKEN KALKIN ÇOCUKLAR

Rengârenk şekerler; meyvelisi, kakaolusu, yumuşağı, bonbonu çeşit çeşit hepsi de çocukların kendilerine bir el uzatmalarını bekliyorlar.

Sabah erken saatlerde büyükler sabah namazının coşkusuyla birbirleriyle bayramlaşıyorlarken evde hazırlanan kahvaltının nefis kokusu evlerin tüm odalarını kaplıyor.

 Peki, çocuklar ne mi yapıyor? Erken kalkın bugün bayram çocuklar?

Her zaman şeker bayramının çocuklar için yapıldığını düşünürdüm. Onlara özgü, büyüklerden çok miniklerin sevincinin tavan yaptığı bu özel günlerde çoğu uzaktaki akrabalar, eş, dost da bayram bahanesiyle buluşma fırsatı bulurlar.

Bayramlarda yeni kıyafetler giyinmek, yaşlılara ziyaretlerde bulunmak o güne özel dolma, baklava gibi özel yemekler yaparak konuk olarak gelenlere ikram etmek biz Türklerin adetleri arasında yer almaktadır.

Dargınlıkları sona erdiren, insanları birbiriyle kaynaşmasına vesile olan bayramlarımızın giderek unutulmaya yüz tutan bir görüntüsü olsa da halen tatil bahanesi olarak görmeyenlerin, bu günlerin hakkını verenlerin olduğunu bilmek güzel bir duygu olduğunu düşünüyorum.

 Tatil beldelerinin full bir şekilde dolu olduğunu duyduğumda ne oluyoruz nerede o eski törelerimiz diye üzülürken cevrede aksine durumun hiçte öyle olmadığını bilmek içimi biraz olsun rahatlattı diyebilirim.

Çocukların şen kahkahalar içinde boğulduğu bu güzel günlerde tüm okuyucularımızın bayram neşesini en güzel şekilde yaşaması dileğiyle. Mutlu bayramlar.

Dostça kalın?

 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.