BULGARİSTAN HABERLERİ Haber Girişi : 05 Mayıs 2024 18:08

Bulgar ve Yunan Turistler Fiyatlardan Şikayetçi Esnafa Jet Hızıyla Uyarı Geldi:

Bulgar ve Yunan Turistler Fiyatlardan Şikayetçi  Esnafa Jet Hızıyla Uyarı Geldi:

 

 

 

Edirne'ye günlük alışverişe gelen Bulgar ve Yunan turistler fiyatlardan şikayetçi oldu. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak, esnafa "Komşuyu küstürmeyin" uyarısı yaptı.

Edirne yeni son günlerde artan sayıda Bulgar ve Yunan turist geliyor. Bu durum kent ekonomisine can katıyor olsa da, gelen turistlerin en sık yaşadığı sorunlardan biri de pahalılık. Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı'nda ise artan turist yoğunluğu esnafın yüzünü güldürürken, komşu ülke vatandaşları fiyatları yüksek buldu.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak, turistlerin pahalı ürünlerle karşılaştığına dair duyumlar aldıklarını ve bu durumun Edirne ekonomisini olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

 

bulgar-turist.webp

PİYASAYI AYAKTA TUTUYORLAR

Irmak, "Gerek Balkan ülkelerinden, özellikle de sınır komşumuz Bulgaristan ve Yunanistan'dan ilimize yoğun olarak günü birlikçi akını olmakta, bunlar da Edirne ekonomisinin canlı kalması için lokomotif görevi görüyorlar. Pandemide, bütün illerdeki ekonomilerin yatay seyrettiği, durgunlaştığı dönemde bile Edirne ekonomisi canlı kaldı Balkanlar'dan gelen komşularımız sayesinde. Piyasayı ayakta tuttuklarını söyleyebiliriz" dedi.

"KOMŞUYU KÜSTÜRMEYELİM"

Gelen turistlerin en sık yaşadığı sorunların başında pahalılık ve tuvalet geldiğini belirten Irmak, gelen turistlerin esnafın ürünü pahalıya sattığına yönelik şikayetleri olduğunu belirtti.

Biz Avrupa Haber olarak defalarca yazdık Edirne ve Kırklareli esnafının yabancı müşterilerine malzemeleri değeri ne kadarsa o fiyata versin.Esnaflar içinde bilinçli olarak yüksek fiyata ürün satanlar var.Hepsi değil ama bir çok yerde durum bu maalesef. Bu insanların Ülkemizdeki pazara markete gelmeleri çok değerli. Saatlerce SINIRDA bekliyorlar. Eziyet çekerek gelmelerinin yanı sıra birde fiyat yüksek olunca gelmek istemiyor insanlar..

Edirneli ve komşu şehirlerimizdeki esnafın bu insanlara sahip çıkması gere

Muharrem Seren Avrupa Haber 

www.avrupahaber.net