BULGARİSTAN HABERLERİ Haber Girişi : 22 Eylül 2023 20:42

Bulgaristan-Türkiye sınırında iki yolcu otobüsünde 74 bin euro nakit ele geçirildi

Bulgaristan-Türkiye sınırında iki yolcu otobüsünde 74 bin euro nakit ele geçirildi
Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçen iki yolcu otobüsünde toplam 74 bin euro ve 10 bin Amerikan doları nakit ele geçirildi.

Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda gümrük görevlileri, aynı gün içerisinde yarım saat arayla Türkiye ye geçecek olan iki yolcu otobüsünde toplam 74 bin euro ve 10 bin Amerikan doları nakit buldu.

Bulgar yetkililerin yaptığı açıklamada, ilk otobüsün 14 Eylül 2023 tarihinde gece saat 22.00 civarında Romanya'dan geldiği, 19 yolcu taşıdığı ve yapılan detaylı aramada bir yolcunun plastik torbalar içinde beline sarılmış vaziyette euro banknotlara ulaşıldığı belirtildi. Yolcunun belinde 20 euroluk 1.200 adet banknot bulundu. Yolcuda yapılan sayımda toplam 24 bin euroya el konuldu.

Yine Romanya'dan Türkiye'ye seyahat eden ve 12 yolcunun bulunduğu ikinci otobüs, aynı sınır kapısından saat 22.30 civarında geçiş yapmak istedi. Yolcuların beyan edecek bir şey bulunmadığını belirtmelerine rağmen, detaylı aramada binlerce euro ve dolar bulundu.

Denetim sırasında bir yolcunun oturduğu koltuğu yanındaki giysilerle kapatmaya çalıştığından şüphelenen gümrük memurları, koltukta saklanmış halde 30 bin euro nakit ele geçirdi. Türk vatandaşı olduğu belirtilen yolcunun yanında yapılan sayım sonrasında ele geçirilen paraya el konuldu. Aynı araçta bulunan Romanya vatandaşı bir yolcunun üst aramasında ise beline sarılmış halde 20 bin euro ve 10 bin Amerikan doları nakit ele geçirildi. Bu nakit paraya da sayıldıktan sonra el konuldu.

Avrupa Haber

www.avrupahaber.net 

Muharrem Seren 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.